10:00 02.06.2021

Захоплення літака Ryanair у Білорусі має всі ознаки операції російських спецслужб - Данілов

2 хв читати
Захоплення літака Ryanair у Білорусі має всі ознаки операції російських спецслужб - Данілов

Події, пов'язані з примусовою посадкою в мінському аеропорту літака Ryanair, в якому перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич, є викликом не лише для європейських держав, а і для всього світу, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Як повідомляє прес-служба РНБО, під час зустрічі Данілова з головним радником президента Литовської Республіки з питань національної безпеки Даріусом Кулешюсом сторони обмінялися думками про поточну ситуацію безпеки в східноєвропейському регіоні, зокрема в контексті загострення небезпеки на українсько-білоруському кордоні напередодні спільних військово-штабних навчань РФ і Білорусі "Захід-2021", а також нещодавнього захоплення літака Ryanair у Мінську.

"Події в Білорусі стали викликом не лише для Європи, а і для всього світу", - заявив щодо цього секретар РНБО.

Крім того, він зазначив, що захоплення літака Ryanair, в якому перебував білоруський журналіст і опозиціонер Протасевич, має "всі ознаки операції російських спецслужб".

"Вони (російські спецслужби - ІФ) чинять постійні провокації, і якщо цього не помічати, вони рухатимуться далі", - наголосив Данілов.

Він додав, що Україна та її балтійські партнери готові "допомогти становленню демократичної Білорусі".

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо був піднятий винищувач МіГ-29. На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

У ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, вимагаючи звільнення Протасевича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА