15:27 02.06.2021

У разі ухвалення закону про підручники батьки та вчителі зможуть поскаржитися на якість книг до МОН - нардеп Совсун

2 хв читати
У разі ухвалення закону про підручники батьки та вчителі зможуть поскаржитися на якість книг до МОН - нардеп Совсун

Батьки та вчителі зможуть поскаржитися Міністерству освіти і науки України на низьку якість навчальних матеріалів у разі ухвалення в цілому законопроекту №5465, який Верховна Рада підтримала в першому читанні в середу, повідомляє прес-служба партії "Голос".

"Якщо скарги будуть обґрунтованими, такий підручник можуть заборонити використовувати в навчанні. А розробники підручників більше не зможуть порушувати принципи академічної доброчесності", - сказала народний депутат із фракції "Голос", ініціатор законопроекту Інна Совсун.

Вона зазначила, що за минулий рік отримала безліч повідомлень від батьків, вчителів і навіть учнів, які "надсилали фотографії своїх підручників з помилками або ж з явними дурницями".

"Я думаю, що вже всі знають, що у нас в підручнику хімії пишуть, що сода може лікувати рак. Але помилок у навчальних матеріалах наших дітей - значно більше. Наприклад, в одному з підручників з англійської мови стверджується, що каденції президента та Верховної Ради - 4 роки, а президентом України можна стати у 30. Адміністративних одиниць у підручнику то 24 з Кримом, то 25, але з Києвом та Севастополем", - розповіла нардеп.

Крім того, Совсун зазначила, що завдяки ухваленню цього законопроекту українські діти зможуть отримати якісну навчальну літературу, засновану на наукових даних, і "яка не міститиме жодних дискримінаційних висловлювань".

Верховна Рада 2 червня підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до закону України "Про освіту" щодо вдосконалення науково-методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури (№5465).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА