16:48 02.06.2021

Український мультфільм "Гуллівер повертається" побореться за приз Шанхайського кінофестивалю

3 хв читати
Український мультфільм "Гуллівер повертається" побореться за приз Шанхайського кінофестивалю

Повнометражний мультфільм "Гуллівер повертається", виробництвом якого займається 95 Animation Studio та Gulliver Films, був відібраний до програми Шанхайського кінофестивалю, який стартує 11 червня 2024 року, та побореться за його приз "Найкращого анімаційного фільму" з двома китайськими картинами, однією бразильською та спільною роботою аніматорів Чехії, Франції та Польщі.

"Гадаю, що участь у цьому одному з найпрестижніших фестивалів комерційного кіно в Азії буде проривом у виході і на китайський, і загалом на азійський ринок", - сказав генеральний продюсер фільму Олег Ходачук агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, з 35 країн, з якими вже підписані договори на дистрибуцію мультфільму "Гуллівер повертається", з цього регіону поки що лише В'єтнам.

Водночас Ходачук зазначив, що пропозиції про показ українського фільму в Китаї вже надходили, але не від провідних дистриб'юторів. "Нині ми вже в ситуації, коли можемо вибирати, і впевнені, що після фестивалю отримаємо пропозиції від одного з провідних дистриб'юторів у Китаї", - пояснив він.

Генпродюсер уточнив, що договори про дистрибуцію вже узгоджені і незабаром будуть підписані ще з дев'ятьма країнами. "Ще є приблизно 10 пропозицій із різних країн, але або це не провідні дистриб'ютори, або лише цифровий показ, або мала кількість екранів, тому ми очікуємо цікавіших пропозицій, щоб бути широко представленими", - додав він.

За словами Ходачука, початок прокату фільму в Бразилії, який планувався на 20 травня, було відкладено на невизначений термін через високу захворюваність на COVID-19, яка зберігається у цій країні. Однак він висловив сподівання, що комерційний показ в одній із країн може стартувати ще цього літа. При цьому він нагадав, що в Україні старт прокату запланований на 23 грудня цього року.

Генпродюсер пояснив, що вікно для показу необхідно вибрати не лише з урахуванням пандемії, а й сезону, щоб забезпечити максимальну виручку. Він зазначив, що відповідно до підписаних договорів дистриб'ютори платять мінімальну гарантію та погоджуються на пропорційний розподіл бокс-офісу, щоб в успіху прокату були зацікавлені обидві сторони.

Щодо Шанхайського фестивалю Ходачук уточнив, що це буде перший фестиваль, на якому буде повністю показаний "Гуллівер повертається". Водночас продюсерська група вирішила утриматися від поїздки на фестиваль, оскільки у Китаї, як і раніше, діє норма про двотижневу самоізоляцію після приїзду.

Конкурентами у конкурсній програмі є "Навіть миші живуть на небесах" (Чехія-Франція-Польща), "Новий щасливий батько та син: 4" і "Царство Теракоти" (обидва - Китай), "Тарсилінья" (Бразилія).

Як повідомлялося, бюджет фільму "Гуллівер повертається" виробництва Gulliver Films та 95 Animation Studio становить майже $10 млн. Загальна тривалість - 90 хвилин. Агентом є компанія All Rights Entertainment із офісами в Гонконгу, Парижі та Лос-Анджелесі, яка взяла на себе зобов'язання щодо підписання контрактів на дистрибуцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА