17:43 02.06.2021

Шмигаль обговорив із делегацією конгресу США співпрацю у сфері безпеки та енергетики

1 хв читати
Шмигаль обговорив із делегацією конгресу США співпрацю у сфері безпеки та енергетики

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив співпрацю у сфері безпеки та енергетики з делегацією конгресу США, яка прибула до України з візитом.

"Питання безпеки та співпраці в енергетичній галузі обговорили прем'єр-міністр Денис Шмигаль та конгресова делегація США в особі сенаторів Джин Шахін, Роберта Портмана та Крістофера Мерфі. Денис Шмигаль подякував сенаторам за важливий візит до України та за особистий внесок у підтримку українського суверенітету й територіальної цілісності", - повідомляє прес-служба українського уряду.

Сторони обговорили питання зміцнення співпраці у сфері безпеки на тлі ескалації ситуації з боку РФ біля українських кордонів та на тимчасово окупованих територіях України.

Шмигаль також заявив, що санкції проти "Північного потоку-2" є поки що єдиним ефективним інструментом стримування російської агресії та подальшого просування Росії до кордонів ЄС. Крім того, прем'єр відзначив важливість розвитку в межах українсько-американського партнерства військово-морських баз в Азово-Чорноморському регіоні, щоб мати можливість ефективно протидіяти загрозам.

Крім того, сторони обговорили співпрацю в енергетичній галузі. Зокрема, Шмигаль запросив американських партнерів долучатися до проектів із розвідки та подальшої розробки газових родовищ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА