11:03 03.06.2021

Сім’ям загиблих в АТО виплатять матеріальні компенсації у разі відмови від отримання земельної ділянки - Терентьєв

1 хв читати
Сім’ям загиблих в АТО виплатять матеріальні компенсації у разі відмови від отримання земельної ділянки - Терентьєв

Київська міська рада продовжує виплачувати матеріальні компенсації у розмірі 400 прожиткових мінімумів сім‘ям загиблих під час антитерористичної операції у разі відмови від отримання земельної ділянки.

Про це зазначив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв.

Депутат наголосив, що сім’ї загиблих військовослужбовців мають право на першочергове одержання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", хоча фактично вони не в змозі реалізувати своє право через обмеженість земельного запасу міста Києва.

"Земельні ресурси у столиці обмежені, що унеможливлює забезпечення права усіх сімей загиблих військовослужбовців на першочергове одержання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва. З метою розв'язання цієї проблеми у 2014 році Київська міська рада прийняла рішення щодо затвердження порядку виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 400 прожиткових мінімумів уповноваженим членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції у разі відмови від отримання земельної ділянки та передачі її у комунальну власність міста на користь територіальної громади Києва", – зазначив Михайло Терентьєв.

За словами Михайла Терентьєва, на засіданнях постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин питання виплат матеріальних компенсацій мають пріоритет та завжди підтримуються більшістю депутатів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА