13:56 03.06.2021

Кількість українців, які вважають себе здоровими, за рік скоротилася на 9% - опитування

2 хв читати
Кількість українців, які вважають себе здоровими, за рік скоротилася на 9% - опитування

У квітні 2021 року 40% дорослих жителів України оцінювали свій стан здоров'я як хороший або дуже хороший. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

При цьому 46% опитаних оцінювали свій стан здоров'я як середній або не змогли визначитися, а 14% - як поганий або дуже поганий.

"Порівняно з 2020 роком суттєво зменшилася (на дев'ять процентних пунктів) частка тих, хто вважає себе здоровим, і, відповідно, зросла частка тих, хто оцінює своє здоров'я посередньо (на вісім процентних пунктів)", - наголошується в дослідженні.

Найчастіше вважають себе здоровими опитані віком від 18 до 29 років - 66%, у той час як у віковій групі 30-39 років - 57%, віком 40-49 років - 47%, віком 50-59 років - 28%, віком 60-69 років - 16%, а серед людей віком 70 років або старше - 13%.

Уточнюється, що чоловіки частіше (50% опитаних) оцінюють своє здоров'я як хороше або дуже хороше, у той час як серед жінок таку оцінку свого здоров'я дали 32%.

Зберігається також зв'язок між станом здоров'я та рівнем добробуту: чим краще матеріальний рівень життя, тим вище частка тих, хто має гарне здоров'я. Так, якщо серед найменш заможних (тих, кому не вистачає грошей навіть на їжу) здоровими себе назвали лише 14%, то серед людей із високим рівнем матеріального добробуту (можуть дозволити собі купівлю дорогих речей) - 47%, а серед людей із дуже високим рівнем фінансового забезпечення - 64%.

Зазначається також, що стан здоров'я є важливим фактором для відчуття щастя: серед тих, хто має хороше або дуже хороше здоров'я, щасливими почуваються 85%, а серед тих, хто має погане або дуже погане здоров'я, щасливими себе назвали 40% опитаних.

Опитування проводилося з 16 до 22 квітня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України, - АР Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 2003 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% - для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА