15:02 03.06.2021

На початку тижня циклон знову накриє дощами Україну

3 хв читати
На початку тижня циклон знову накриє дощами Україну

Прислів’я «Літо прийшло, сонце не обпекло» поки, в першу декаду червня, актуальне. Світові погодні процеси - завершення холодної фази осциляції (коливання температур) Ла-Нінья в Тихому океані - істотно впливатимуть на клімат нашої планети. Всесвітня організація метеорологів обіцяє майже всюди у Північній півкулі спекотне літо. Довгострокові прогнози - як ворожіння на кавовій гущі - невдячна справа. В нашу країну поки спека не прийшла, тільки в травні тепле повітря лише зачепило схід України і частково південь. Але спека обов'язково прийде, і тоді ми з ніжністю згадаємо +20° С з мінливою хмарністю на початку червня.

В Україні 4-7 червня за прогнозом Sinoptik.ua денний температурний пік в Ужгороді до +23° С, мінімум +12° С у п'ятницю в Луганській області. Погода для пікніка буде в суботу у всіх регіонах, крім сходу. У неділю розпочинається новий період дощів, але опади пройдуть локально. У понеділок дощі посиляться та охоплять всю територію країни, крім Закарпаття.

Температура води у Чорному морі біля Одеси в понеділок буде +17° С, в Азовському морі біля Кирилівки +19° С, у Дніпрі біля Києва +14° С.

Південні області України, які кілька днів потерпали від нескінченних злив, нарешті в п'ятницю та суботу відпочинуть від дощів. Але вже в неділю (в Одеській області) і в понеділок (увесь південь) знову дощитиме. Денна температура підніметься до +21° С, нічна буде в районі +14° С.

Центральна Україна опиниться у зоні дощів в понеділок. У п'ятницю та суботу опадів не чекаємо. У неділю може пройти дощ в Полтавській та Вінницькій областях. Денна температура 4-7 червня +18...+21° С.

У східному регіоні України найнижча денна температура повітря очікується у п'ятницю, 4 червня в Луганській та Донецькій областях +12...+13° С, дощі; в Харківській області до +19° С. До понеділка температура в регіоні підвищиться, та в перший робочий день тижня досягне +21...+22° С, пройдуть локальні дощі.

На заході України 4-7 червня буде більше сонця, малохмарно та слабкий до помірного вітер. Але при цьому в неділю та понеділок очікуються дощі. Температура повітря вночі +11...+13° С, вдень +21...+23° С. У Львові в неділю сонячно та тепло.

Закарпаття з 4 по 7 червня очікує чудова літня малохмарна погода, вдень +23...+25° С. Трішки холодніше буде в суботу - до +19° С.

У високогір'ї Карпат до +15° С; 5-7 червня очікуються дощі.

У північних областях України 4-7 червня тепло і хмарно, до +21° С. Виняток - Сумська та Чернігівська області з температурою до +17° С в неділю. Дощі охоплять весь регіон 6-7 червня.

У Києві 4-7 червня +19...20° С, вітер переважно північно-західний слабкий до помірного, в п'ятницю та суботу - опади навряд чи будуть, в неділю ввечері може пройти невеликий дощ, перший робочий день тижня - похмурий, очікуються опади, максимальна денна температура +19° С.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА