16:30 03.06.2021

Законопроект Зеленського спрямований проти Порошенка, а справжніх олігархів не обмежує - "Євросолідарність"

2 хв читати
Законопроект Зеленського спрямований проти Порошенка, а справжніх олігархів не обмежує - "Євросолідарність"

Внесений президентом України Володимиром Зеленським законопроект про олігархів спрямований виключно проти п'ятого президента України (2014-2019), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка й ніяких справжніх олігархів не обмежує, ідеться в повідомленні прес-служби "Європейської солідарності", поширеному в четвер.

"Цей законопроект має на меті захоплення влади шляхом присвоєння Зеленському позаконституційних диктаторських повноважень, де позасудовим шляхом призначатимуться правильні або неправильні політики, а контрольований Зеленським регулятор без суду визначатиме доброчесність або недоброчесність ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

У партії зазначають, що держава повинна докладати зусиль для зменшення впливу великого бізнесу на ухвалення бюджетних і політичних рішень, але не шляхом ухвалення популістських законів, а системними змінами в антимонопольному й антикорупційному законодавстві. При цьому в повідомленні зазначається, що реальні кроки в цьому напрямі були зроблені саме під час президентської каденції Порошенка.

"Очевидно, з точки зору Зеленського олігархами є ті, хто не подобається йому особисто, - і, безумовно, Порошенко в цьому списку перебуває на першій позиції. Зеленський намагається в будь-який спосіб позбутися Порошенка", - переконані в "Європейській солідарності".

Також у партії зазначають, що Порошенко став першим і поки що єдиним українським політиком, який упровадив європейський принцип відокремлення влади від бізнесу, передавши свій бізнес в управління всесвітньо відомій компанії Rothschild із бездоганною репутацією, а Зеленський це за приклад не взяв і передоручив власний бізнес своєму бізнес-партнерові, котрий уникає декларування своїх доходів.

"Олігархи - це ті, хто при владі, а не під тиском влади в опозиції, це ті, хто незаконно мають тіньовий і корупційний вплив на першу виконавчу владу та розподіл бюджетних ресурсів, на призначення податкових пільг та інших преференцій. Олігархи - це ті, хто є монополістом на стратегічних ринках і має привілейований доступ до природних ресурсів. Хто заносить в Офіс президента гроші на фінансування потрібних голосувань від "Слуг народу". Хто має міцні залаштункові зв'язки з владою, тільки вдає із себе борців з олігархами, а насправді дотується ними й обслуговує їхні інтереси", - заявили в "Євросолідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА