17:40 03.06.2021

Російські найманці на Донбасі продовжують грубо порушувати режим тиші - українська сторона СЦКК

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі продовжують грубо порушувати режим тиші - українська сторона СЦКК

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявляє про нові порушення умов припинення вогню з боку російських найманців, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у четвер.

Як зазначається в повідомленні, інформація про грубі порушення з боку збройних формувань РФ і її найманців міститься у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 2 червня 2021 року №126/2021.

"Протягом 31 травня місія продовжувала фіксувати порушення режиму тиші та озброєння найманців РФ, яке розміщене на тимчасово окупованій території в Луганській області з порушенням ліній відведення", - повідомляють у штабі.

Там зазначають, що, зокрема, 31 травня в населеному пункті Криничне було зафіксовано дві одиниці гаубиць Д-30 "Жаба".

Також 29 травня було зафіксовано 29 танків, розташованих за межами виділених місць зберігання на полігоні населеного пункту Круглик.

"Уся виявлена військова техніка належить збройним формуванням РФ і розміщується в зоні безпеки", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що збройні формування ОРЛО продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення озброєння і порушують і лінії відведення, і межі виділених місць зберігання зброї.

"Продовжують мати місце факти заборони допуску представників СММ з боку найманців РФ на тимчасово окупованій території. У пункті пропуску, на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка Луганської області, озброєний найманець збройних формувань наказав патрулю місії залишити цей район, посилаючись на "відсутність попереднього сповіщення про візит", - додають у штабі.

Там уточнюють, що російські найманці продовжують використовувати засоби радіоелектронної боротьби російського виробництва для перешкоджання роботі БПЛА місії на підконтрольній уряду України території.

"Зокрема, 31 травня, пролітаючи над житловим кварталом населеного пункту Трьохізбенка, БПЛА СММ зазнав перешкод унаслідок глушіння, після чого спостерігачі втратили контроль над просторовим положенням апарата. Метою зазначених дій окупантів, як і раніше, є дискредитація Збройних сил України перед СММ ОБСЄ та європейською спільнотою", - зазначають у штабі ООС.

Там додають, що підрозділи ЗСУ перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов'язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, досягнутих у рамках ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА