19:29 03.06.2021

Глави МЗС України та Афганістану вперше з 2008 року провели розмову

2 хв читати
Глави МЗС України та Афганістану вперше з 2008 року провели розмову

Відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Ісламської Республіки Афганістан Мохаммедом Ханіфом Атмаром, це був перший контакт глав української і афганської дипломатії з 2008 року.

"Україну та Афганістан поєднують багаторічні зв’язки дружби та взаємної поваги. Українці підтримують афганців у їхніх прагненнях відновити мир в країні та розбудувати інклюзивне суспільство. Настав час відкрити нову сторінку двосторонніх відносин на благо наших народів", - наводить слова Кулеби прес-служба МЗС України.

Зазначається, що глава МЗС Афганістану підтримав пропозицію Кулеби провести цього року консультації міністерств закордонних справ з метою обговорення практичних кроків для розвитку співпраці України та Афганістану в політичній, торговельній, освітній сферах та в питаннях безпеки.

Міністри наголосили на існуванні значних можливостей для участі українських компаній в реалізації інфраструктурних проектів Афганістану, зокрема в регіонах, які постраждали від збройного конфлікту.

"Минулого року товарообіг України та Афганістану склав 7,17 млн. дол. США. Ця цифра абсолютно не відповідає потенціалу двох країн. Спільними зусиллями маємо зробити так, щоб за кілька років обсяги торгівлі збільшилися в рази", - сказав Кулеба.

Глава МЗС України назвав інші пріоритетні напрями співпраці: військово-технічне співробітництво, навчання афганських студентів в Україні, поставки українських продуктів харчування для гарантування продовольчої безпеки Афганістану.

Також міністри обговорили збитий Іраном український літак рейсу PS752 і погодилися, що кінцевою метою зусиль повинно стати забезпечення справедливості щодо жертв трагедії і їх родичів.

Крім того, Кулеба і Атмар обмінялися запрошеннями здійснити обмін візитами в зручний для них час.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА