20:32 03.06.2021

У Тирасполі вважають неможливим врегулювання придністровського конфлікту в рамках територіальної цілісності Молдови

2 хв читати
У Тирасполі вважають неможливим врегулювання придністровського конфлікту в рамках територіальної цілісності Молдови

Лідер невизнаної Придністровської молдавської республіки Вадим Красносельський назвав неможливим врегулювання придністровського конфлікту в рамках територіальної цілісності Молдови.

Як повідомила в четвер увечері його прес-служба, під час зустрічі в Тирасполі з делегацією формату "3+2" Красносельський висловив незгоду із заявою спецпредставника ОБСЄ щодо придністровського врегулювання Томаса Маєра-Хартинга про необхідність врегулювання придністровського конфлікту в рамках територіальної цілісності Молдови.

"Декларація про незалежність Молдови, яка рішенням Конституційного суду визнана вищою за Конституцію республіки, визнала незаконним створення Молдавської РСР. Цей документ виключає територіальну цілісність Молдови. Цим документом Молдова юридично відмовилася від Придністров'я", - стверджував Красносельський.

Коментуючи переговорний процес із Молдовою, він заявив, що Кишинів не виконує взяті зобов'язання боротись із гуманітарними проблемами в галузі телекомунікацій та припинення політично вмотивованих кримінальних справ. "До того ж влада Молдови створює нові проблеми: вони організували банківську і фінансову блокаду, затримуючи на кордоні вантажі для Придністров'я і погрожуючи обмеженнями свободи пересування придністровських громадян", - поскаржився тираспольський лідер.

Раніше в четвер на зустрічі з делегацією формату "3+2" президент Молдови Майя Санду заявила про необхідність врегулювання придністровського конфлікту мирним шляхом, а в.о. прем'єр-міністра Ауреліу Чокой назвав придністровське врегулювання пріоритетним завданням уряду.

До складу делегації формату "3+2" входять дипломати, що представляють посередників і спостерігачів у переговорному процесі - Віталій Тряпіцин і Андрій Горобцов (Росія), Віктор Крижанівський та Артем Торкаєнко (Україна), Річард Тиббельс і Петер Михалко (ЄС), Джордж Кент ( США), Томас Маєр-Хартинг, Клаус Нойкирх, Анна Ліберг (ОБСЄ). Вони проводять зустрічі в Кишиневі і Тирасполі, щоб підготувати раунд переговорів у форматі "5+2", які заморожені з 2019 року. З ініціативою про відновлення переговорів виступило Шведське головування в ОБСЄ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА