07:30 04.06.2021

Головний інфекціоніст США закликав КНР оприлюднити дані про хвороби співробітників інституту вірусології в Ухані в листопаді 2019 року

2 хв читати
Головний інфекціоніст США закликав КНР оприлюднити дані про хвороби співробітників інституту вірусології в Ухані в листопаді 2019 року

Провідний американський експерт з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі закликав Китай оприлюднити записи, пов'язані з перебігом захворювання працівників лабораторії Уханьського інституту вірусології, які могли заразитися COVID-19 ще в 2019 році, повідомила Financial Times.

"Я хотів би ознайомитися з медичними записами трьох осіб, які, як повідомляється, захворіли в 2019 році. Чи дійсно вони захворіли, і якщо так, то чим вони захворіли?" - цитує видання слова Фаучі.

Як повідомлялося, співробітники американської розвідки інформували Білий дім, що в їх розпорядженні є ще не досліджені дані, пов'язані з джерелом пандемії коронавірусу. Вони продовжують вивчати повідомлення, що співробітники університетської лабораторії заразилися коронавірусом ще в 2019 році до офіційного оголошення про виявлення вірусу.

Президент США Джо Байден доручив американським розвідслужбам "подвоїти зусилля" в пошуку джерела походження COVID-19 і відзвітувати про результати протягом 90 днів, йшлося в заяві, розміщеній на сайті Білого дому.

Байден зажадав приділити увагу в доповіді окремим деталям, які можуть зажадати подальшого розслідування, включно з "питанням стосовно Китаю". Розвідка має намір використовувати "екстраординарні" комп'ютерні потужності, щоб з'ясувати, чи просочився вірус з лабораторії в китайському місті Ухань або поширився в результаті контактів людей із тваринами.

Британські спецслужби повідомили, що допомагають США розслідувати, чи не відбувся витік коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Посольство КНР у США 27 травня попередило, що поновлена в США кампанія, покликана обвинуватити Китай у тому, що він є основним джерелом поширення в світі коронавірусу, тільки ускладнить боротьбу з пандемією.

Група експертів ВООЗ, раніше відвідала Уханьський інститут вірусології, в доповіді про результати дійшла висновку, що витік вірусів з лабораторії інституту "вкрай малоймовірний". Водночас Велика Британія разом із США вкрай критично поставилися до розслідування, проведеного ВООЗ, заявивши, що Китай навмисно відмовив експертам у доступі до даних і зразків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА