07:41 04.06.2021

Байден вніс до "чорного списку" 59 китайських компаній, включно з Huawei і SMIC

2 хв читати
Байден вніс до "чорного списку" 59 китайських компаній, включно з Huawei і SMIC

Американський президент Джо Байден у четвер підписав указ, що забороняє Вашингтону інвестувати в шість десятків китайських компаній, які, на думку Білого дому, підривають безпеку США.

"Цей виконавчий указ дозволяє США забороняти інвестиції в китайські компанії, які підривають безпеку або демократичні цінності США і наших союзників", - зазначається в документі.

Заборона набуває чинності 2 серпня 2021 року.

До "чорного списку" потрапили 59 китайських компаній. Серед них - одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій Huawei Technologies Co. Ltd, компанія з виробництва мікроелектроніки Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), виробник авіатехніки Aviation Industry Corporation of China (AVIC), телекомунікаційні компанії China Mobile Communications Group Co. Ltd., China Telecommunications Corporation, China United Network Communications Group Co. Ltd., будівельна компанія China Railway Construction Corporation (CRCC) та інші.

Зазначається, що указ "заборонить будь-якій людині з США брати участь у продажу або купівлі будь-яких цінних паперів, що продаються на біржі".

"Цей виконавчий указ не дозволяє інвестиціям США підтримувати китайський оборонний сектор, а також розширює можливість уряду США реагувати на загрози китайських компаній у сфері технологій стеження, які сприяють спостереженням, як у Китаї, так і за його межами, за етнічними меншинами або будь-яким іншим чином сприяють репресіям і серйозним порушенням прав людини", - заявляє Білий дім.

Як повідомляє Білий дім, цей указ покликаний сприяти "подальшому реагуванню на надзвичайну ситуацію, оголошену 12 листопада 2020 року у зв'язку із загрозою, яку представляє військово-промисловий комплекс КНР".

"Чорний список" є одним із заходів, схвалених адміністрацією президента США Дональда Трампа щодо китайських компаній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА