13:08 04.06.2021

За поданням Нацполіції екс-нардепа Левченка було знято з розшуку в 2021 році - СБУ

2 хв читати
За поданням Нацполіції екс-нардепа Левченка було знято з розшуку в 2021 році - СБУ

За поданням старшого слідчого Національної поліції України оперативно-розшукову справу щодо колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Миколи Левченка було закрито, його зняли з розшуку, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

"Що стосується повернення в Україну колишнього народного депутата Миколи Левченка, то це пов'язано з тим, що в 2021 році за поданням старшого слідчого Нацполіції оперативно-розшукову справу щодо нього було закрито, а Левченка знято з розшуку", - повідомили агентству.

У СБУ нагадали, що стосовно цієї особи відомство в 2014 році розпочало кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.110 і ч.3 ст.161 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

У 2015 році йому було повідомлено про підозру, Апеляційний суд Києва надав дозвіл на його затримання.

"Однак згодом Генеральна прокуратура України передала провадження слідчим Національної поліції. Процесуальний керівник у справі у квітні 2020 року прийняв рішення про закриття кримінального провадження щодо Левченка, а в лютому поточного року слідчі Нацполіції самі ухвалили рішення про закриття кримінального провадження взагалі. Водночас служба безпеки України відстоює позицію, що особи, які своїми діями сприяли країні-агресору, мають понести покарання в межах закону. СБУ продовжуватиме роботу в цьому напрямі", - наголосили в СБУ.

Раніше адвокат екс-нардепа Олег Курчин повідомив, що Левченко виграв справу проти України в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

"Адвокатське об'єднання "Курчин і Партнери" виграло справу в ЄСПЛ проти України в інтересах Миколи Левченка і зобов'язало виплатити компенсацію клієнту в сумі 1100 євро, чим поставило крапку в справах, які були внесені до ЄРДР", - написав адвокат на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА