14:18 04.06.2021

Порошенко прийшов на допит до СБУ у справі "Медведчука та Козака" як свідок

2 хв читати
Порошенко прийшов на допит до СБУ у справі "Медведчука та Козака" як свідок

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко в п'ятницю вранці прибув на допит до Служби безпеки України.

"Петра Порошенка викликали як свідка в кримінальному провадженні за підозрою нардепів Віктора Медведчука й Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.111, ч.3 ст.15 та ч.1 ст.438 КК України (вчинення державної зради і замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму)", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

У СБУ наголосили, що виклик Порошенка відбувся виключно задля всебічного, повного та об'єктивного дослідження обставин зазначеного кримінального провадження.

Як повідомлялося, народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку (фракція "Опозиційна платформа - За життя") 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором

За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Водночас, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування. Козака оголошено в розшук, є рішення суду на його затримання для обрання запобіжного заходу.

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2021 року. На це рішення подано апеляцію і з боку захисту Медведчука, і з боку прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА