15:58 04.06.2021

ВС оголосив перерву у справі про оскарження указу Зеленського щодо скасування призначення судді КСУ Касмініна до 30 червня

2 хв читати
ВС оголосив перерву у справі про оскарження указу Зеленського щодо скасування призначення судді КСУ Касмініна до 30 червня

У п'ятницю, 4 червня, Касаційний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи №9901/97/21 за позовом Олександра Касмініна.

Як повідомляє прес-служба Верховного Суду, позивач просить визнати протиправним і скасувати указ президента України від 27 березня 2021 року №124/2021 "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" в частині скасування указу президента України від 17 вересня 2013 року №513 щодо призначення Касмініна суддею Конституційного Суду України.

"Судова колегія заслухала клопотання представника президента України про закриття провадження у справі, оскільки, на думку відповідача, справа не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, а розгляд цього спору є повноваженням Конституційного Суду України", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що Верховний Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Крім того, представник відповідача заявив також клопотання про відкладення розгляду справи з огляду на конституційне подання 49 народних депутатів України від 8 квітня 2021 року №3/133 (21) про відповідність Конституції України (конституційності) указів президента України щодо відсторонення від посади судді Конституційного Суду України та скасування указів президента про призначення суддів КСУ до вирішення питання щодо відкриття провадження у цій справі.

"Верховний Суд, порадившись на місці, ухвалив відмовити в задоволенні зазначеного клопотання", - зазначають у прес-службі Верховного Суду.

Там додають, що судді відмовили в задоволенні ще одного клопотання відповідача - про залучення до участі в справі Служби безпеки України як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

"Під час цього судового засідання було досліджено письмові докази. Суд зобов'язав відповідача в установлений термін надати додаткові пояснення у справі", - йдеться в повідомленні.

У ньому також наголошується, що в судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 30 червня 2021 року об 11:00.

За станом розгляду справ можна стежити в розділі "Стан розгляду справ" на офіційному веб-сайті Верховного Суду 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА