16:30 04.06.2021

Суд підтвердив обґрунтованість підозри нардепові М'ялику

2 хв читати
Суд підтвердив обґрунтованість підозри нардепові М'ялику

Суд підтвердив обґрунтованість підозри народному депутатові України Віктору М'ялику (група "За майбутнє") в ухиленні від сплати податків більше ніж 97 млн грн.

Печерський районний суд відмовив у задоволенні скарги адвоката в інтересах нардепа на рішення генпрокурора за повідомленням йому про підозру, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

Зазначається, що напередодні Київський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу, подану прокурором на постанову слідчого судді Печерського райсуду Києва від 6 квітня 2021 року, і задовольнив клопотання прокурорів Офісу генерального прокурора про арешт майна підозрюваного нардепа. Були заарештовані 592 об'єкти нерухомого майна, зокрема: 32 гаражі, торговельний центр із багаторівневим гаражем, автосервіс із кафетерієм, житловий будинок, садовий будинок, 73 земельні ділянки, 47 квартир, 73 машиномісця, 363 нежитлові приміщення (офіси, комори), два транспортні засоби марки Lexus.

Як повідомлялося, у березні М'ялику повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму більше ніж 97 млн грн.

"За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України)", - заявила тоді щодо цього генпрокурор Ірина Венедіктова.

За даними слідства, підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка Київської області багатоквартирних житлових будинків. Після завершення зведення будинків він зареєстрував на себе право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна у них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним за дорученням особа продавало нерухомість і передала йому понад 360 млн грн доходу від цих операцій. Проте від реалізації квартир та нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Попередньо, за даними експертизи, у такий спосіб народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА