17:20 04.06.2021

РНБО перевірить інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США, для ухвалення відповідних рішень - Данілов

2 хв читати
РНБО перевірить інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США, для ухвалення відповідних рішень - Данілов

Рада національної безпеки і оборони проведе перевірку даних громадян України, проти яких Сполучені Штати впровадили санкції, і за її підсумками ухвалюватиме відповідні рішення в разі потреби, заявив секретар РНБО Олексій Данілов у п'ятницю.

"Ми отримали протокольні доручення від президента України з'ясувати, хто з громадян України на сьогодні перебуває під санкціями США, що це за громадяни і на якій підставі вони там опинилися. У США є кілька інституцій, які впроваджують безпосередньо санкції стосовно громадян інших країн, одна з них - це Міністерство фінансів. На сьогодні в Міністерстві фінансів США перебувають 130 громадян України. (Дані - ІФ) кожного з цих громадян ми офіційно отримали від нашого посольства в м. Вашингтоні", - заявив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО.

Наразі Міністерство внутрішніх справ України перевіряє, коли саме громадяни зі списку отримали громадянство України та на яких підставах.

"Крім того, є окремий список, де є ще певна кількість наших громадян, а саме чотири, які за іншою інституцією, вони від Держдепу отримали санкції. Загалом на сьогодні під санкціями США перебувають 134 громадянина України", - розповів Данілов.

"Ми дали доручення Службі безпеки України, Кабінету Міністрів України, Службі зовнішньої розвідки щодо кожного громадянина перевірити всю відповідну інформацію, на підставі чого проти них було застосовано санкції від США, для ухвалення відповідних рішень у разі потреби на засіданнях РНБО", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА