18:41 04.06.2021

Реєстр олігархів вестиме РНБО, в контрольній інституції над укладачами списку потреби немає - Данілов

2 хв читати
Реєстр олігархів вестиме РНБО, в контрольній інституції над укладачами списку потреби немає - Данілов

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) самостійно вестиме реєстр олігархів в Україні після ухвалення відповідного президентського законопроекту, й укладачі списку не потребують контрольного органу, переконаний секретар РНБО Олексій Данілов.

"Необхідності створювати додаткові контрольні інституції над тими, хто складатиме список олігархів, немає. Я не знаю, для чого вони потрібні. У нас є РНБО, до якої на сьогодні входять 23 людини", - сказав Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в п'ятницю, відповідаючи на запитання, як формуватимуться списки олігархів і наскільки велика тут може бути корупційна складова з огляду на те, що спікер парламенту Дмитро Разумков говорив про необхідність створення додаткових контрольних органів над тими, хто складатиме такий список олігархів.

За словами Данілова, "РНБО вестиме реєстр олігархів". Водночас, за його словами, "передусім необхідно дочекатися самого списку олігархів". "Він буде публічний і засідання РНБО щодо нього теж буде публічним", - сказав він.

Данілов уточнив, що "в законопроекті про олігархів чітко визначено, хто може подати на засідання РНБО перелік осіб, яких, як він вважає, можна зарахувати до олігархів". "Просто так потрапити до цього переліку неможливо. Має бути виконана певна перевірка, мають бути певні аргументи, чому саме ця людина перебуває у списку олігархів. Якщо ви вважаєте, що можна взяти будь-яку людину з вулиці і сказати, що це олігарх, то ви помиляєтеся. Є процедура, і вона дуже непроста", - сказав секретар РНБО.

"Апарат Ради національної безпеки і оборони, коли готуватиме відповідні документи, повинен мати 100% упевненості й докази, що певна людина має стосунок до олігархів", - підсумував Данілов.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в президентському законопроекті про олігархів існує конфлікт інтересів, і висловлюється за необхідність створення спеціального органу, що опікуватиметься питанням складання реєстру олігархів. "Думаю, треба було б створити окремий орган, який займався б такими питаннями. Можливо, за аналогією з тими комісіями, які займаються підбором у Національне антикорупційне бюро, САП, можливо, з залученням іноземних експертів", - сказав Разумков на брифінгу в Києві в четвер, коментуючи президентський законопроект про олігархів №5599.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА