20:28 04.06.2021

Міністри охорони здоров'я G7 домовилися посилити координацію проти майбутніх загроз і для економії ресурсів

2 хв читати
Міністри охорони здоров'я G7 домовилися посилити координацію проти майбутніх загроз і для економії ресурсів

Глави міністерств охорони здоров'я країн G7 під час зустрічі в Оксфорді (Велика Британія) погодилися на посилення багатостороннього співробітництва для протидії майбутнім загрозам, включно з пандемією, йдеться в комюніке, оприлюдненому за підсумками переговорів.

"Ми визнаємо необхідність більш сильної координації заради підтримки громадської охорони здоров'я, його фінансування, заходів щодо гарантування безпеки здоров'я і мобілізаційних заходів, а також взаємного навчання з країнами з низькими доходами, зокрема щодо особливих викликів, які загрожують тендітним і схильним до конфліктів державам і інститутам - партнерам G7", - наголошується в документі.

Водночас міністри допустили ймовірність того, що майбутні гіпотетичні виклики можуть серйозно відрізнятися від пандемії COVID-19 і від інших подібних загроз з минулого.

Глави відомств зазначили, що більш інтенсивна координація дозволить спростити і прискорити процес оприлюднення результатів випробувань вакцин і терапевтичних засобів. Укладачі комюніке також закликали до посилення співпраці і до більш широкомасштабних досліджень з метою уникнути непотрібних витрат зусиль і отримувати результати, які пристосовані для більш значної кількості жителів планети.

"Ми підтримуємо більш потужне співробітництво у великих міжнародних дослідженнях, які забезпечать більшу різноманітність серед учасників (випробувань - ІФ), дозволять уникнути непотрібного дублювання зусиль і нададуть клінічні дані, які враховуватимуть більш значну кількість спільнот і районів", - йдеться в документі.

Крім того, міністри погодилися посилити роботу з визнання один у одного вакцинаційних сертифікатів.

Міністри висловили підтримку Всесвітній організації охорони здоров'я та COVAX - міжнародній програмі з розподілу вакцин від COVID-19, наголосивши при цьому, що сприяння COVAX буде зазначено, "коли дозволить ситуація вдома". Крім того, як зазначають західні ЗМІ, в комюніке не міститься будь-яких нових зобов'язань цих держав поділитися вакцинами з менш розвиненими країнами.

Тим часом, помічник гендиректора ВООЗ Брюс Ейлвард повідомив про можливі проблеми в реалізації програми COVAX через брак доз вакцин проти коронавірусу COVID-19.

Зазначається, що організація вже отримала і розподілила понад 80 млн доз, однак для успішного виконання програми потрібно ще не менше 200 млн доз.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА