20:57 04.06.2021

Трамп назвав блокування Facebook свого акаунту зневагою щодо всіх американців, які голосували за нього у 2020 році

2 хв читати
Трамп назвав блокування Facebook свого акаунту зневагою щодо всіх американців, які голосували за нього у 2020 році

Екс-президент США Дональд Трамп розцінив рішення компанії Facebook на два роки призупинити роботу його акаунтів у цій соцмережі та в Instagram як неповагу до понад 70 млн американців і замах на свободу слова.

"Рішення Facebook - ця зневага щодо рекордних 75 млн людей, плюс багатьох інших, хто голосував за мене на підтасованих президентських виборах 2020 року", - йдеться в заяві Трампа.

"Не можна, щоб їм зійшла з рук ця цензура й замовчування, а ми, врешті-решт, переможемо. Наша країна не може більше терпіти ці зловживання!" - додав він.

Раніше віце-президент Facebook у міжнародних справах і зі зв'язків із громадськістю Нік Клегг зазначив, що таке рішення ухвалено після того, як рада з нагляду за контентом у Facebook розкритикувала "безстрокове" блокування акаунтів Трампа після заворушень у Капітолії 6 січня цього року. В раді заявили, що "для Facebook недоречно впроваджувати невизначене покарання у вигляді призупинення акаунтів на невизначений термін". У результаті термін блокування становить два роки, починаючи з 7 січня 2021 року.

У Facebook пояснили, що два роки усунення від використання соціальних мереж є досить тривалим терміном для "гарантування безпечного періоду часу після актів підбурювання" і "для стримування пана Трампа й інших від вчинення таких серйозних порушень у майбутньому".

Зазначається, що наприкінці цього дворічного періоду Facebook звернеться до експертів щодо оцінки того, чи зменшився ризик для громадської безпеки. У разі, якщо буде визначено, що серйозний ризик усе ще існує, Facebook "продовжить обмеження на певний період часу".

Як повідомили у Facebook, після зняття обмежень до Трампа в разі повторного порушення буде застосовано певні санкції, "аж до видалення його сторінок і акаунтів назавжди".

Основні американські соцмережі, зокрема, Facebook і Twitter, "заморозили" акаунти Трампа, визнавши небезпечними його висловлювання щодо заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року. Ці соцмережі зазначали, що публікації Трампа можуть спровокувати подальше насильство.

Трамп уже протягом кількох років заявляє, що американські соцмережі мають можливість як завгодно маніпулювати інформацією, оскільки фактично їхня діяльність нічим не регулюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА