07:12 05.06.2021

Канадський прем'єр запропонував використовувати Олімпійські ігри в Пекіні як інструмент тиску на Китай з проблеми прав людини

2 хв читати
Канадський прем'єр запропонував використовувати Олімпійські ігри в Пекіні як інструмент тиску на Китай з проблеми прав людини

Проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні дає зацікавленим країнам можливість чинити тиск на Китай у питаннях дотримання прав людини, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Тиск на Китай з боку міжнародної спільноти прямо зараз ... це досить гостро, особливо з наближенням зимових Олімпійських ігор в Китаї в наступному році", - сказав Трюдо в інтерв'ю газеті Toronto Star.

На його думку, Китай може змінити "свою поведінку" тільки в тому випадку, якщо зіткнеться з вимогами, які висуваються єдиним фронтом.

"Китаю було б легко ... відмахнутися від того, якщо про це буде говорити тільки одна країна, тільки Сполучені Штати. Але коли світова спільнота виступить разом, це змусить його приймати проблему до розрахунку", - сказав прем'єр.

Він додав, що порушить це питання на саміті G7 наступного тижня.

Водночас, Трюдо не порушував питання про бойкот Олімпіади канадськими спортсменами, проти цього виступає Олімпійський комітет країни, який вважає, що це не призведе до зміни ситуації з правами людини в Китаї.

Як повідомлялося, спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі у травні виступила із закликом до світових лідерів відмовитися від поїздки в Пекін на Ігри.

"Ми не можемо діяти так, як ніби в тому, що Олімпійські ігри відбудуться в Китаї, немає нічого поганого", - заявила Пелосі на слуханнях в Комісії з прав людини.

"Якщо ви будете сидіти на своїх місцях (в Пекіні під час Ігор - ІФ) в умовах тривалого геноциду, виникає питання: яке моральне право ви маєте говорити про права людини в будь-якому місці світу, якщо ви готові висловити свою повагу китайському уряду, коли він здійснює геноцид? " - звернулася до світових лідерів американський законодавець.

Вона піддала критиці фінансових спонсорів Олімпіади і наголосила: "Якщо ми не виступимо проти порушень прав людини в Китаї з комерційних причин, ми втратимо всі моральні права виступати за права людини де б то не було".

Захід обвинувачує китайську владу в політиці "геноциду" стосовно уйгурів у китайському Сіньцзяні і порушеннях прав людини в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА