13:26 05.06.2021

Суд засудив до довічного ув'язнення бойовика "ДНР" , який керував обстрілом блокпоста під Волновахою

2 хв читати
Суд засудив до довічного ув'язнення бойовика "ДНР" , який керував обстрілом блокпоста під Волновахою

Куйбишевський районний суд Запорізької області заочно засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна бойовика так званої "ДНР", який керував обстрілом блокпоста під Волновахою в січні 2015 року.

"Колегією суддів Куйбишевського районного суду Запорізької області винесено вирок, яким громадянина Ш. визнано винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України і ч. 3 ст. 258 КК України, та з урахуванням ч. 1 ст. 70 КК України призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомляє прес-служба суду.

Під час судового розгляду було встановлено, що підсудний у квітні 2014 року, перебуваючи на непідконтрольній українській владі території Донецької області, вступив до терористичної організації "Донецька народна республіка", і в період з квітня 2014 року до травня 2015 року виконував обов'язки так званого "командира 1-го батальйону 5-ї Донецької ОМСБр "Оплот" 1-го АК МО терористичної організації "ДНР". У цій якості він брав участь у бойових діях проти сил і засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на Сході України, на території Донецької області.

"Крім того, громадянин Ш.13 січня 2015 року, на виконання злочинного наказу свого безпосереднього командування, керував обстрілом з реактивних систем залпового вогню по блокпосту біля міста Волноваха Донецької області, на якому були цивільні особи", - повідомляють в суді.

Винесеним вироком вирішено питання про заявлені цивільні позови потерпілих, з обвинуваченого Ш. стягнуто кошти в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та моральної шкоди на загальну суму 3 102 285 грн 88 коп.

Як повідомлялося, трагедія під Волновахою трапилася 13 січня 2015 року. В результаті Унаслідок обстрілу пасажирського автобуса загинули 12 осіб, ще 18 дістали поранень. Одразу після обстрілу бойовики повідомили, що нібито знищили український блокпост під Волновахою, де загинули 11 осіб. Пізніше повідомлення було видалено. Після цього незаконні збройні формування заявили, що непричетні до обстрілу автобуса під Волновахою. Водночас українські силовики і президент України Петро Порошенко звинуватили бойовиків у загибелі людей під Волновахою.

Повідомлення про підозру у вчиненні тяжкого злочину громадянину Росії, військовослужбовцю ЗС РФ, та громадянину України, причетним до скоєння теракту, було направлено в березні 2017 року. Матеріали у справі були передані українській делегації для подання в Міжнародному Суді ООН в Гаазі за позовом про притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації упродовж її незаконної агресії проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА