08:56 07.06.2021

Токіо продовжить обговорювати з Москвою мирний договір

2 хв читати
Токіо продовжить обговорювати з Москвою мирний договір

Влада Японії продовжить переговори з Росією про укладення мирного договору, заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Кацунобу Като.

"Ми вважаємо, що висловлювання президента Путіна ще раз свідчать про його намір продовжувати переговори щодо мирного договору, і мають намір продовжувати наполегливо вести переговори на основі нашої базової позиції - врегулювання територіальної суперечки і укладення мирного договору", - цитує заяву, зроблену Кацунобу Като в ході прес-конференції, телеканал NHK.

Торкаючись обговорення спільної господарської діяльності, він зазначив, що Японія продовжить вести з РФ переговори щодо реалізації проектів таким чином, "який би не суперечив правовій позиції обох країн".

Путін заявив минулої п'ятниці, що Росія готова продовжити переговори з Японією про укладення післявоєнного мирного договору.

"І Росія, і Японія поділяють стратегічний інтерес в укладенні мирного договору", - сказав Путін у відповідь на питання японського інформагентства "Кіодо" під час онлайн прес-конференції за участю лідерів найбільших світових інформаційних агентств.

"Ми готові продовжити переговори", - сказав російський президент.

"Кіодо" наголошує, що ця заява російського лідера прозвучала на тлі припущень про те, що поправка до Конституції РФ, яка забороняє передавати територію Росії будь-якій іноземній державі, не дозволить Москві брати участь у переговорах з врегулювання територіальної суперечки з Токіо.

Під час телефонних переговорів незабаром після вступу на посаду у вересні минулого року прем'єр-міністр Йосіхіде Суга заявив Путіну, що прагне вирішити територіальну суперечку.

Після бесіди Суга повідомив журналістам, що сказав Путіну про прагнення розвивати японсько-російські відносини, і що рішення територіальної суперечки "не повинно бути залишено наступним поколінням".

Прем'єр сказав: Путін заявив йому, що готовий продовжити діалог з усіх двосторонніх питань, і вони домовилися найближчим часом зустрітися особисто, щоб провести "відверті дискусії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА