11:59 07.06.2021

Зеленський має намір винести закон про олігархів на референдум, якщо Рада його не підтримає

2 хв читати
Зеленський має намір винести закон про олігархів на референдум, якщо Рада його не підтримає

Президент України Володимир Зеленський заявляє про наміри винести законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в громадському житті (олігархів)" на всеукраїнський референдум, якщо він не збере достатньої кількості голосів народних депутатів у Верховній Раді.

"За мою каденцію ми позбавимося від усіх олігархів, я давав таке слово і я йду до цього. Якщо я відчуватиму, що в мене протистояння не лише з великим бізнесом... якщо я бачитиму вплив цих людей на парламент України щодо неголосування, збивання, зміни цього законопроекту, відтягування, то мені потрібна буде тоді підтримка. А якщо я не матиму підтримки парламенту, в мене залишається найголовніша підтримка - це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум", - сказав Зеленський на брифінгу на полях форуму "Україна 30. Екологія" в понеділок у Києві.

При цьому він наголосив, що не хотів би виносити на референдум це питання, і сподівається, що у Верховній Раді знайдеться потрібна кількість голосів на підтримку ініційованого ним законопроекту.

"Але я вважаю щиро, що це не питання референдуму. Референдум - це свято, на яке йдуть люди, це як вибори: ми хочемо щось змінити, і я знаю, що від мого голосу це залежить. Тому на референдумі мають бути фундаментальні питання. Я не хотів би, щоб питання закону про олігархів... було для людей фундаментальним. Я вважаю, що ми більш-менш можемо пройти парламент, і всі-всі депутати, особливо депутати, за яких голосували, - не просто окремі партії, а мажоритарники… всі вони повинні підтримати цей закон", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в громадському житті (олігархів)" 2 травня, його зареєстровано під №5599. Його текст було розміщено на сайті парламенту наступного дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА