20:35 07.06.2021

Зеленський із нетерпінням очікує зустрічі з Байденом у липні у Вашингтоні

3 хв читати
Зеленський із нетерпінням очікує зустрічі з Байденом у липні у Вашингтоні

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену за запрошення відвідати в липні 2021 року Білий дім, зазначивши, що з нетерпінням очікує зустрічі для обговорення співпраці між країнами.

"Дякую, Джо Байдене, за запрошення під час нашої телефонної розмови відвідати Білий дім у липні цього року. Дуже очікую на зустріч, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці України та США", - написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter після телефонної розмови з Байденом у понеділок.

Раніше радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Байден запросив президента України Володимира Зеленського відвідати з візитом Вашингтон цього літа.

"Він заявив президенту Зеленському, що очікує (можливості - ІФ) прийняти його в Білому домі тут у Вашингтоні цього літа після того, як він повернеться з Європи", - сказав Салліван, розповідаючи про телефонну розмову, яку у понеділок провели лідери обох країн.

Пропозицію було зроблено під час телефонної розмови. Байден також знову запевнив Зеленського в підтримці Вашингтоном територіальної цілісності й суверенітету України.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив про важливість переговорів із президентом США Джозефом Байденом перед зустріччю останнього з президентом РФ Володимиром Путіним і зазначив, що готовий для цього прибути в будь-яку точку світу в будь-який час.

"Я вважаю, що такі консультації дуже важливі. Я вірю, що такі консультації мають відбуватися віч-на-віч, тому що багато речей просто не можна обговорювати телефоном. Я розумію, що у зв'язку з наявними планами президента США та його щільним графіком вони можуть не відбутися, але це тільки його вибір. Як гарант Конституції України я готовий захищати Україну в будь-який момент у будь-якій точці планети, я готовий зустрітися з ним і обговорювати всі ці деталі перед його зустріччю (з Путіним - ІФ)", - сказав Зеленський в інтерв'ю виданню Axios.

Наприкінці травня заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що президент Сполучених Штатів Джозеф Байден буде контактувати зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським перед тим, як поїде до Женеви на саміт з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми маємо надзвичайно довірчий діалог з нашими американськими партнерами. І зустрічі Путіна з Байденом передуватимуть контакти нашого президента з американським президентом. І ми ретельно готуємо і порядок денний, і узгодження всіх логістичних аспектів відповідних контактів", - зазначив Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24 ".

Зустріч Володимира Путіна і Джо Байдена відбудеться 16 червня в швейцарській Женеві.

В ході саміту американський президент планує, зокрема, поговорити про Україну, а також торкнутися проблеми "кіберактивності, ворожої активності, проблематичної активності, шкідливої активності" з боку РФ, включно з кібератакою на SolarWinds і кібератаки здирників, які діяли з території Росії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА