07:56 08.06.2021

Байден запевнив Зеленського, що позицію Києва буде обов'язково враховано під час обговорення стратегічних питань у НАТО, повідомляє ОП

2 хв читати
Байден запевнив Зеленського, що позицію Києва буде обов'язково враховано під час обговорення стратегічних питань у НАТО, повідомляє ОП

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запевнив, що позицію України буде обов'язково враховано під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Як повідомляє Офіс президента України, Байден підтвердив непохитну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України, а також відзначив лідерство Зеленського у впровадженні фундаментальних реформ у країні, спрямованих на реалізацію євроатлантичних прагнень українського народу.

"Він запевнив, що позиція України обов'язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня. Володимир Зеленський наголосив на важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі", - йдеться в повідомленні на сайті глави Української держави.

Лідери обмінялися думками щодо стратегічної взаємодії України та США напередодні важливих самітів G7 та Північноатлантичного альянсу, а також запланованих зустрічей Джо Байдена з керівництвом Європейського Союзу та президентом РФ.

Зеленський також розповів Байдену про ситуацію на Донбасі та уздовж українських кордонів.

"Він акцентував увагу на тому, що на тимчасово окупованих територіях і поблизу кордонів України спостерігається висока концентрація російських військ і важкого озброєння", - йдеться в повідомленні.

"Так зване відведення російських військ є лише імітацією", - наголосив президент України.

Байден, у свою чергу, підтримав ініціативу Зеленського щодо створення "Кримської платформи" і запевнив, що США будуть представлені на саміті ініціативи на високому політичному рівні.

Президент США наголосив, що є противником реалізації будівництва "Північного потоку-2".

Зі свого боку Зеленський акцентував увагу Байдена, що "Північний потік-2" не є економічним проектом, а створює серйозну загрозу та є безпековим викликом".

Президенти також обмінялися думками щодо прогресу України у впровадженні ключових реформ. Зеленський розповів про заплановані кроки у напрямі зменшення впливу олігархів на життя країни.

Президент України також подякував за рішення США надати Україні 900 тис. доз вакцини проти COVID-19. "Це збереже життя багатьох українців. США укотре підтвердили відданість стратегічному партнерству з Україною", - зазначив Зеленський.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА