12:35 08.06.2021

Венеціанська комісія не підтримує ухвалені ВР зміни до законопроекту про недостовірне декларування та закон про судоустрій і статус суддів

2 хв читати
Венеціанська комісія не підтримує ухвалені ВР зміни до законопроекту про недостовірне декларування та закон про судоустрій і статус суддів

Венеціанська комісія не підтримує ухвалені Верховною Радою зміни до законопроекту про недостовірне декларування, повідомив голова Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо.

"Законопроект №4651 було ухвалено кілька днів тому. Проте версія з поправками змінила позбавлення волі на обмеження волі, майно родичів державних службовців було виключено з обов'язкового до декларування і з відповідальності держслужбовців. Це негативні поправки, які Венеціанська комісія не підтримує", - сказав Букіккіо на конференції Democracy in action: Zero corruption conference у вівторок.

Він наголосив, що у зв'язку з цим цінує намір президента України ветувати цей закон.

Букіккіо зазначив, що Венеціанська комісія нагадала про те, що відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів є нагальним.

"Думка (Венеціанської комісії - ІФ) підтримала пропозицію створити змішаний національно-міжнародний орган, конкурсну комісію для відбору нових членів Вищої кваліфікаційної комісії. Метод створення цієї конкурсної комісії має бути близьким до успішної моделі антикорупційного суду", - пояснив він.

За його словами, Вища кваліфікаційна комісія не має бути об'єднана з Вищою радою правосуддя, доки останню не буде реформовано і не відбудеться відбір.

"На жаль, закон №3711 ("Про судоустрій і статус суддів" - ІФ), ухвалений у другому читанні 28 квітня, не відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії, і ми не підтримуємо його", - наголосив Букіккіо.

Він заявив, що Вища рада правосуддя має пройти перевірку перед тим, як їй довірять призначення Вищої кваліфікаційної комісії.

"Це обов'язково, або судова реформа буде приречена", - сказав Букіккіо.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський повідомив, що має намір ветувати ухвалений Верховною Радою 3 червня закон про відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування (законопроект №4651), повідомляє Офіс президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА