15:25 08.06.2021

За час роботи НАБУ до кримінальної відповідальності притягнуто шістьох міністрів і їх заступників, 11 керівників центральних органів виконавчої влади та 65 суддів - Ситник

2 хв читати
За час роботи НАБУ до кримінальної відповідальності притягнуто шістьох міністрів і їх заступників, 11 керівників центральних органів виконавчої влади та 65 суддів - Ситник

За час роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) до кримінальної відповідальності було притягнуто шістьох міністрів і їх заступників, 11 керівників центральних органів виконавчої влади та понад 65 суддів, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Якщо говорити коротко про ті результати, які були зроблені спільно прокурорами, детективами і вже суддями, то за той короткий проміжок часу, який ми існуємо, до кримінальної відповідальності притягнуто шістьох міністрів і їх заступників, 11 керівників центральних органів виконавчої влади, більше ніж 65 суддів. Це, думаю, є величезною проблемою для політичної еліти і, відповідно, це викликає певну реакцію у вигляді спроб якимось чином зупинити цю роботу. Ці спроби стосуються не тільки Антикорупційного бюро, а взагалі антикорупційної системи", - сказав Ситник на конференції Democracy in action: Zero corruption conference у вівторок.

Він пояснив спроби позбавити його посади тим, що, незважаючи на те, що минуло багато часу після Революції гідності, створення антикорупційних органів, політична еліта не готова до того, що в країні функціонує система, яка притягає до відповідальності за корупцію, "незалежно від того, де ти працюєш, до якої політичної сили належиш і яку посаду обіймаєш".

"За шість років роботи ми спрямовували свої запити про міжнародну допомогу до 75 країн світу. Можна тільки уявити масштаб української корупції та кількість країн, які якось були причетні до корупційних потоків. Традиційно, найбільше ми скеровуємо запитів у Німеччину, Велику Британію, США, Латвію та інші країни", - пояснив Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що за кордоном заарештовано більше ніж $120 млн, 8 млн євро, понад 3 млн швейцарських франків.

"Це серйозні суми, які можна було б повернути в Україну", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА