17:43 08.06.2021

Конгрес місцевих та регіональних влад України створено за європейськими стандартами - Єрмак

2 хв читати
Конгрес місцевих та регіональних влад України створено за європейськими стандартами - Єрмак

Конгрес місцевих та регіональних влад України є унікальною платформою, яка створена за європейськими стандартами, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Унікальність Конгресу місцевих та регіональних влад України полягає в тому, що він створений за європейськими стандартами", - заявив Єрмак під час виступу на відкритті засідання палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

Як зазначив Єрмак, "Конгрес не є альтернативою, це унікальний проект, який ставить за мету об'єднати всі рівні влади в Україні заради того, щоб зробити Україну багатою, єдиною і підняти рівень життя громадян".

За його словами, Конгрес створений для прямого спілкування всіх гілок влади, під час якого кожен може поставити будь-які запитання президенту, членам уряду і колегам.

"Сьогодні регіонам надано багато повноважень. Ніколи в історії країни вони не мали таких повноважень. Але повноваження - це завжди і відповідальність. Насамперед перед громадянами і країною", - наголосив він.

Єрмак також уточнив, що дуже важливо, щоб перед початком роботи Конгресу була створена єдина і потужна команда.

Як зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, Конгрес створений за аналогією з конгресами місцевих та регіональних влад Ради Європи, однак не є його українською "місцевою калькою".

"Ми також не підміняємо будь-які вже наявні в Україні асоціації, ми скорочуємо шлях для того чи іншого регіонального голови з пошуку шляху вирішення тієї чи іншої проблеми свого регіону", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА