07:29 09.06.2021

Франція скасовує обов'язковий тест на COVID-19 для прибулих вакцинованих європейців

3 хв читати
Франція скасовує обов'язковий тест на COVID-19 для прибулих вакцинованих європейців

Громадяни країн ЄС, які пройшли вакцинацію від коронавірусу COVID-19, з середи зможуть в'їхати на територію Франції без пред'явлення негативного ПЛР-тесту.

"Від 9 червня поїздки мандрівників між Францією та іншими країнами будуть відновлені з урахуванням епідеміологічної ситуації в третій країні і того, чи пройшли прибулі вакцинацію", - йдеться в повідомленні французького уряду.

Відповідно до цих факторів країни світу поділені на три категорії. В "зелену" групу потрапили країни ЄС, Австралія, Південна Корея, Японія, Ліван, Сінгапур, Нова Зеландія та Ізраїль. У разі приїзду з однієї з цих країн ПЛР-тест не знадобиться.

До другої - "помаранчевої" - зони внесено країни, "де вірус усе ще поширюється, але ситуація знаходиться під контролем, і де немає штамів, що викликають стурбованість". Зокрема, в цій групі - США, Велика Британія і Росія. До Франції зможуть приїхати вакциновані громадяни цих країн, але їм, незважаючи на щеплення, доведеться надати тест на коронавірус. Йдеться про препарати, схвалені європейським регулятором EMA.

В інших випадках в'їзд до Франції з країн "помаранчевої зони" дозволено лише у випадках, коли мета візиту визнається вкрай важливою. Людям буде необхідно здати тест на коронавірус. Крім того, серед заходів, ухвалених французькою владою, значиться семиденний карантин.

До "червоної" зони потрапили Індія, а також низка країн Південної Америки. Приїхати з цих країн можна тільки в разі життєво важливої ситуації, усіх інших, навіть вакцинованих, поки не пускатимуть.

Раніше держсекретар при МЗС Франції з європейських справ Клеман Бон заявив, що Євросоюз, як і раніше має намір з 1 липня ввести сертифікати про вакцинацію від коронавірусу і тести на наявність COVID-19. Говорячи про те, які вакцини вноситимуть до цього документа, Бон пояснив, що йтиметься "про всі схвалені ЕМА вакцини, яких на сьогодні чотири". Це препарати компаній Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. У інших випадках, за його словами, для подорожей в ЄС людям потрібно буде здавати тест на коронавіруc.

Крім того, з 9 червня барам і ресторанам у Франції дозволять приймати відвідувачів до 50% від загальної заповнюваності залів. З середи також відновлюється робота спортивних об'єктів, розташованих у будівлях - це басейни, спортивні зали. Дозволено проводити аматорські спортивні змагання на відкритому повітрі з обмеженням до 500 учасників. Можна також організовувати фестивалі на відкритому повітрі, кінотеатри та театри можуть приймати до 5 тис. людей, але не більше 65% від заповнюваності залу.

З середи у Франції починають також застосовувати так званий "санітарний пропуск", він може бути представлений або в паперовому вигляді, або в додатку TousAntiCovid. Надати цей документ потрібно буде в тих випадках, коли йтиметься про заходи з більш ніж 1 тис. учасників. Крім цього, комендантська година розпочинатиметься ще пізніше - о 23:00.

Наступний етап пом'якшення обмежень настане 30 червня, коли буде скасовано комендантську годину, яка діє у Франції з осені 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА