07:50 09.06.2021

Кулеба в Берліні обговорив із німецькими чиновниками загрози Північного потоку - 2 і визнання Бундестагом Голодомору геноцидом українців

3 хв читати
Кулеба в Берліні обговорив із німецькими чиновниками загрози Північного потоку - 2 і визнання Бундестагом Голодомору геноцидом українців

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з німецькими чиновниками, сторони обговорили загрози російського газопроводу Північний потік - 2 для енергетичної безпеки України та Європи, визнання Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Як повідомляє прес-служба відомства, 8 червня Кулеба розпочав візит до Німеччини на тлі загострення безпекової ситуації з боку Росії, а також на старті виборчої кампанії в ФРН.

"Європейське майбутнє України стало ключовою темою переговорів міністра із президентом Бундестагу Вольфґанґом Шойбле, головами Комітету Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норбертом Рьотґеном і Ґунтером Кріхбаумом", - сказано в повідомленні, оприлюдненому у вівторок ввечері.

Глава української дипломатії провів сім зустрічей із вищими посадовими особами Німеччини, серед яких президент Бундестагу Вольфґанґ Шойбле, віце-канцлер, федеральний міністр фінансів Олаф Шольц, зовнішньополітичний радник федерального канцлера Ян Гекер, голови комітетів Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норберт Рьотґен та Гюнтер Кріхбаум

Кулеба приділив основну увагу протидії загрозам з боку РФ і важливості врахування ключовими німецькими політичними партіями інтересів України в своїх виборчих програмах і майбутній коаліційній угоді.

Український міністр висловив подяку за підтримку Німеччиною європейської інтеграції України. Він також звернувся до Вольфганга Шойбле з проханням особисто сприяти визнанню Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Також Кулеба обговорив подальшу фінансово-технічну допомогу в процесі реформ в Україні на зустрічі з віце-канцлером, федеральним міністром фінансів Німеччини Шольцем.

Під час зустрічі з держсекретарем Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Файхтом в центрі уваги перебувало зміцнення енергетичного партнерства між Україною та ФРН. Окремою темою стали загрози російського газопроводу Північний потік - 2. Дмитро Кулеба вчергове наголосив, що цей проект не лише підриває енергетичну безпеку України та Європи, але й розколює союзників, тому Україна продовжує виступати проти його запуску.

Глава МЗС України провів переговори із зовнішньополітичним радником Федерального канцлера Гекером, двома ключовими темами яких стали загрози Північного потоку - 2 і подальше функціонування нормандського формату.

"У перший день візиту до Берліна я провів важкі переговори щодо Північного потоку - 2 та Нормандського формату. В обох випадках діє правило: ніщо остаточно не погоджено, поки все не погоджено. Але атмосфера була конструктивною. Німеччина - це друг, який багато допоміг Україні, та з яким можна вирішувати навіть найскладніші проблеми", - заявив Кулеба.

На 9 червня, заплановані переговори Кулеби з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом, федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, а також зустрічі з керівництвом провідних німецьких політичних партій.

У прес-службі МЗС додали, що в середу, 9 червня, о 17:00 за київським часом глави української та німецької дипломатії проведуть спільну прес-конференцію для ЗМІ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА