08:37 09.06.2021

Сенат США ухвалив законопроект про стимулювання технологічної промисловості

2 хв читати
Сенат США ухвалив законопроект про стимулювання технологічної промисловості

Сенат американського Конгресу переважною більшістю голосів схвалив законопроект, спрямований на збільшення виробництва напівпровідників у США і розвиток штучного інтелекту й інших технологій в умовах зростання конкуренції з боку Китаю, повідомило агентство Associated Press (AP).

"Ухвалення Сенатом 68 голосами "за" і 32 "проти" законопроекту демонструє, що економічне протистояння Китаю - це питання, яке об'єднує обидві партії в Конгресі", - пише агентство.

Як зазначають американські ЗМІ, затвердження широкого пакета законів, спрямованих на підвищення здатності країни конкурувати з китайськими технологіями, свідчить, що Конгрес дедалі частіше прагне зайняти жорстку позицію стосовно Пекіна.

Лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер заявив: "Передумова проста: якщо ми хочемо, щоб американські робітники й американські компанії продовжували лідирувати у світі, уряд має інвестувати в науку, фундаментальні дослідження й інновації, як ми це робили через десятиліття після Другої світової війни. Той, хто виграє перегони за технології майбутнього, стане світовим економічним лідером із глибокими наслідками для зовнішньої політики та національної безпеки".

Лідер сенатської республіканської меншості Мітч Макконнелл, зі свого боку, сказав, що "ухвалення цього закону не може бути останнім словом Сенату про нашу конкуренцію з Китаєм".

Законопроект передбачає виділення $190 млрд на зміцнення технологій і досліджень у США і окремо близько $50 млрд на активізацію досліджень і збільшення виробництва напівпровідників і телекомунікаційного обладнання у США. Законопроект має бути схвалений Палатою представників і після цього поданий на підпис президентові Джо Байдену.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА