16:01 09.06.2021

КМДА вимагає від комітету Ради не розглядати законопроекти Мінкультури про скорочення штрафів за руйнування пам'яток

1 хв читати
КМДА вимагає від комітету Ради не розглядати законопроекти Мінкультури про скорочення штрафів за руйнування пам'яток

Київська міська державна адміністрація вимагає зняти з розгляду комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики законопроекти №4561 та №4562, розроблені Міністерством культури та інформаційної політики.

Зазначені законопроекти спрямовані на те, щоб унеможливити захист і збереження об'єктів культурної спадщини, наголошується в повідомленні прес-служби КМДА.

"Із чинного закону після внесення запропонованих змін виключається стаття 30 "Заборона діяльності, яка створює загрозу пам'яткам". Таким чином, органи охорони культурної спадщини втрачають можливість видавати приписи юридичним та фізичним особам з вимогами щодо збереження та охорони пам'яток, не зможуть зупинити роботи приписом", - пояснюють в адміністрації.

Зазначено, що запропоновані Мінкультури законопроекти зменшують штрафи за руйнування культурних пам'яток - якщо раніше були передбачені штрафи в розмірі від 17 тис. грн до 170 тис. грн, то законопроектом №4562 за такі самі порушення штраф лише 20,4 тис. грн.

У КМДА нагадали, що ці законопроекти отримали зауваження від Мінцифри, Мінфіну, Міністерства розвитку громад і територій, Державної регуляторної служби, Асоціації міст України, КМДА, НАЗК.

Зокрема, Асоціація міст України закликала зняти з розгляду законопроекти №4561 та №4562, адже вони позбавляють місцеве самоврядування низки повноважень щодо захисту пам'яток культури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА