20:01 09.06.2021

Кравчук у ТКГ закликав звільнити з ОРДЛО чотирьох важкохворих українців і забезпечити відкриття КПВВ

2 хв читати
Кравчук у ТКГ закликав звільнити з ОРДЛО чотирьох важкохворих українців і забезпечити відкриття КПВВ

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кравчук закликав представників окремих районів Донецької та Луганської областей звільнити чотирьох тяжкохворих громадян України, утримуваних окупаційною владою, повідомляє Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу.

"Під час сьогоднішніх консультацій ТКГ у форматі відеоконференції голова української делегації Леонід Кравчук закликав звільнити чотирьох громадян України, яких утримує окупаційна влада в ОРДЛОУ та які знаходяться у важкому стані здоров'я, для забезпечення їх належного лікування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Telegram.

Окрім того, Кравчук заявив про необхідність відкрити контрольні пункти в'їзду-виїзду з боку тимчасово непідконтрольної Україні території Донецької та Луганської областей.

Там додають, що українська сторона представила низку ініціатив у сфері безпеки, зокрема повернення до режиму повного припинення вогню, узгодження плану розмінування з графіком проведення ремонтних робіт на ключових об'єктах критичної інфраструктури біля лінії розмежування і створення безпечних умов для належного функціонування об'єктів, які забезпечують потреби цивільного населення.

Українська сторона також продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення утримуваних осіб, створенні міжнародної групи експертів у тристоронньому форматі Україна-Росія-ОБСЄ для оцінки екологічних ризиків від неконтрольованого затоплення шахт на тимчасово окупованих територіях, а також на низці інших ініціатив.

"На жаль, наші пропозиції та ініціативи поки що не зустрічають належної реакції російської сторони", - зазначено в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА