07:13 10.06.2021

Шеф Пентагону випустив директиву зі стратегії протистояння Китаю

1 хв читати
Шеф Пентагону випустив директиву зі стратегії протистояння Китаю

Міністр оборони США Ллойд Остін випустив внутрішню директиву, щодо стратегії і завдань у сфері протистояння Китаю, якого Сполучені Штати вважають своїм головним стратегічним суперником, повідомляють західні ЗМІ.

"Тепер міністерство повинне приступити до роботи", - сказав Остін, представляючи директиву чиновника Пентагону.

Він зазначив: "Ініціативи, які я представляю сьогодні, пов'язані з більш широким підходом уряду США до Китаю і допоможуть розробити стратегію національної оборони".

Він сказав, що нові інструкції "розширять можливості міністерства щодо активізації дій зі створення мережі союзників і партнерів, посилення підготовки і прискорення розробки нових оперативних концепцій".

За словами представника Міноборони, робоча група виявила "розрив між словами і діями".

Операції Пентагону за останні два десятиліття були зосереджені переважно на бойовиках на Близькому Сході, а не на боротьбі з сучасною армією, подібної китайської. Стратегія національної оборони Пентагону від 2018 визначила Китай як основного стратегічного конкурента, але робоча група дійшла висновку, що для вирішення проблем, пов'язаних із Пекіном, було зроблено недостатньо.

Контролювати роботу з Китаю і нести відповідальність за виконання конфіденційних рекомендацій робочої групи буде сам міністр оборони США, зазначають ЗМІ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА