16:33 10.06.2021

НАБУ обшукує лікарні "УЗ" у справі про закупівлю послуг ПЛР-тестування, компанія заявляє про сприяння правоохоронцям

2 хв читати
НАБУ обшукує лікарні "УЗ" у справі про закупівлю послуг ПЛР-тестування, компанія заявляє про сприяння правоохоронцям

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки в лікарнях АТ "Укрзалізниця" ("УЗ") у справі про закупівлю послуг ПЛР-тестування, повідомила прес-служба "УЗ" у четвер.

За інформацією компанії, зокрема, посадовців філій "Центр охорони здоров'я" "УЗ" підозрюють у спробі закупити відповідні послуги за завищеними цінами в період з вересня по грудень 2020 року. На той час зазначені закупівлі призупинив департамент категорійного управління та служби безпеки "Укрзалізниці". Матеріали про можливе порушення було передано правоохоронцям.

"Укрзалізниця" всіляко сприяє слідчим діям НАБУ, зокрема у справі про роботу медзакладів товариства. Слідчим надано доступ до всіх приміщень, передбачених постановою суду, для проведення обшуків у рамках досудового розслідування", - заявили в компанії.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, йдеться про привласнення посадовцями "Укрзалізниці" бюджетних коштів у сумі 59 933 926 грн, отриманих від Національної служби здоров'я України за Програмою медичних гарантій надання медичних послуг "Стаціонарна допомога пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2".

"Важливо: обшуки здійснюють в адміністративних приміщеннях, на надання медичних послуг пацієнтам слідчі дії жодним чином не впливають", - зазначається в повідомленні в Telegram-каналі.

Правоохоронці просять звертатися на гарячу лінію НАБУ (0-800-213-200) осіб, котрі лікувалися від COVID-19 у клінічних лікарнях на залізничному транспорті Києва, Харкова, Львова, Одеси та Дніпра філії "Центр охорони здоров'я" АТ "Українська залізниця" за власний кошт у період з 30 листопада 2020 до 31 березня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА