17:05 10.06.2021

Суд постановив стягнути з Медведчука ще близько 300 тис. грн у справі про заборону книжки "Справа Василя Стуса"

2 хв читати
Суд постановив стягнути з Медведчука ще близько 300 тис. грн у справі про заборону книжки "Справа Василя Стуса"

Київський апеляційний суд ухвалив рішення стягнути ще близько 300 тис. грн з народного депутата (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктора Медведчука на користь видавництва Vivat, яке Медведчук раніше намагався змусити видалити всі згадки про нього з книжки Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

"Можна вічно дивитись на три речі - як співають птахи, як тече Дніпро і... як Медведчук програє суди. Апеляційний суд вирішив, що колишній адвокат і нинішній проросійський політик має компенсувати близько 300 тис. грн видавництву Vivat витрат на судовий процес щодо заборони книги "Справа Василя Стуса", ініційований ним самим", - написав у соціальний мережі Facebook автор книжки Вахтанг Кіпіані.

Раніше суд постановив стягнути з Медведчука 139,5 тис. грн, витрачених видавництвом на правову допомогу в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, 19 березня Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва, який за позовом голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука зобов'язав автора книжки "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про нього та заборонив розповсюдження друкованого накладу книжки до усунення порушення.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книжки "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Автори книжки оскаржили рішення про заборону розповсюдження видання в апеляційній інстанції.

Раніше Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та попросив суд заборонити видання і розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса" та поширення будь-якої інформації про книжку в ЗМІ та в інтернеті. Крім того, Медведчук просив визнати частину інформації, наведеної в книжці, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

Книжка "Справа Василя Стуса" вийшла в травні 2019 року. 2 листопада 2020 року новий наклад книжки вийшов із розміщенням у виданні рішення Дарницького районного суду Києва про заборону книжки в першій інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА