19:02 10.06.2021

Київ запропонував Будапешту провести в серпні засідання комісії з питань транскордонного співробітництва

2 хв читати
Київ запропонував Будапешту провести в серпні засідання комісії з питань транскордонного співробітництва

Українська сторона підтвердила пропозицію провести в серпні 2021 року в Закарпатській області засідання міжурядової українсько-угорської комісії з питань транскордонного співробітництва, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час політичних консультацій на рівні заступників глав МЗС за участю держсекретаря МЗС Угорщини Андраша Барані.

"Боднар підтвердив пропозицію української сторони провести в серпні цього року в Закарпатській області засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва. Сторони також позитивно відзначили започаткування в березні 2021 року діяльності українсько-угорської змішаної комісії з контролю прикордонного руху", - повідомляє прес-служба МЗС України за підсумками консультацій в четвер.

Сторони приділили особливу увагу підготовці засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва під головуванням міністрів закордонних справ.

Крім того, було обговорено реалізацію домовленостей міністрів закордонних справ України та Угорщини, скоординовано подальші кроки з метою розвитку співробітництва в політичній, безпековій, торговельній, енергетичній, гуманітарній сферах та в рамках міжнародних організацій.

Боднар підтвердив запрошення Угорщині взяти участь в інавгураційному саміті "Кримської платформи" та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Співрозмовники позитивно відзначили динаміку діалогу з питань освітньої реформи в Україні, зокрема щодо забезпечення освітніх прав угорської національної меншини в Україні та української національної меншини в Угорщині. Було підготовлено до підписання угоди про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені. Дипломати домовилися розпочати роботу з підготовки засідання змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин.

Делегації обговорили стан і перспективи реалізації спільних проектів з розбудови прикордонної інфраструктури та будівництва пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні. Сторони домовилися, що до кінця червня експерти двох країн проведуть спільний комплексний огляд мосту через річку Тиса в пункті пропуску Чоп-Загонь з метою започаткування його капітальної реконструкції. Вони приділили окрему увагу співпраці в питанні будівництва нових пунктів пропуску "Велика Паладь-Надьгодош", "Дийда-Берегдароц" та об'їзної дороги навколо міста Берегового.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА