19:53 10.06.2021

Європейський парламент закликав відмовити Мінську у фінансовій підтримці і відсторонити від участі в Олімпіаді в Токіо

2 хв читати
Європейський парламент закликав відмовити Мінську у фінансовій підтримці і відсторонити від участі в Олімпіаді в Токіо

Європейський парламент (ЄП) у четвер ухвалив резолюцію, що закликає відмовити Білорусі у фінансовій підтримці, а також - відсторонити її від участі в будь-яких міжнародних заходах, зокрема, в Олімпійських іграх в Токіо.

Відповідну резолюцію підтримали 626 парламентаріїв, 16 - проголосували проти, 36 членів ЄП утрималися від голосування. Вона носить рекомендаційний характер.

"Зазначається необхідність суворо відмовити Білорусі у фінансовій підтримці, нових кредитних лініях для банків країни, а також слід зупинити інвестиції в інфраструктуру і економічну діяльність. Європейським фінансовим інститутам слід заборонити придбання цінних паперів та інших фінансових інструментів, випущених урядом Білорусі і афілійованих державними установами", - йдеться в документі, поширеному на сайті ЄП.

"Резолюція також закликає відсторонити Білорусь від участі в міжнародних спортивних організаціях і заходах, зокрема європейських і світових чемпіонатах, а також в Олімпійських іграх в Токіо", - інформує ЄП.

Більше того, депутати Європарламенту закликають Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) "позбавити білоруське державне телебачення TVR прав на трансляцію майбутнього футбольного Чемпіонату Європи, безкоштовно передати їх незалежному телеканалу "Белсат".

Члени ЄП висловилися за "оперативні економічні та секторальні заходи щодо ключових білоруських галузей", зокрема, сирої нафти і нафтових продуктів, виробництва сталі і сектора деревообробки.

У документі також засуджується "викрадення лайнера Ryanair", назване "актом державного тероризму", він закликає Мінськ негайно і безумовно звільнити білоруського опозиційного активіста і блогера Романа Протасевича, його подругу Софію Сапегу та інших політичних в'язнів у Білорусі.

У резолюції пропонується "терміново ввести санкції щодо білоруських фізичних і юридичних осіб, задіяних у вимушеній посадці" літака Ryanair у Мінську.

Парламентарії просять країни-члени Євросоюзу "невідкладно приступити до підготовки наступного пакету санкцій щодо тих, хто в минулому році брав участь у фальсифікації виборів і порушенні прав людини".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА