07:48 11.06.2021

В англійському графстві Корнуолл стартує саміт G7

2 хв читати
В англійському графстві Корнуолл стартує саміт G7

Лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії зберуться в п'ятницю на переговори в форматі G7 на курорті Карбас-Бей у графстві Корнуолл на південному заході Англії.

Саміт глав держав "Групи семи" триватиме до 13 червня. Як "країни-гості" запрошені Австралія, Індія, Південна Корея і ПАР.

Це буде перша очна зустріч лідерів G7 з початку пандемії COVID-19. За підсумками саміту очікується спільне комюніке. Крім того, саміт стане першою великою міжнародною очною зустріччю у верхах, в якій візьме участь в якості президента США Джо Байден.

Згідно з опублікованим порядком денним саміту, 11 червня лідери обговорять відновлення економіки після пандемії, 12 червня - геополітичні виклики, торгівлю і розвиток. У неділю лідери, як передбачається, обговорять "безвідповідальну і дестабілізаційну поведінку Росії" і Китаю.

Організовує зустріч британська сторона, оскільки головує цього року в "Групі семи". Попередній саміт лідерів проходив у 2019 році, у французькому Біарріці.

Як очікується, велика частина зустрічей пройде за зачиненими дверима, але будуть і відкриті для преси заходи, зокрема, спільне фото лідерів.

Крім того, прем'єр Великої Британії Борис Джонсон раніше повідомив, що країни "групи семи" почнуть розробку договору про готовність до пандемій у майбутньому і пообіцяють поширити вакцини проти коронавірусу COVID-19 у всьому світі до кінця наступного року.

Через саміт у графстві посилено заходи безпеки. Перекрито багато трас і доріг, жителям довколишніх населених пунктів потрібно показувати документ, що підтверджує їхню адресу проживання, для проїзду.

Тим часом, британці мають намір організувати низку протестів, зокрема через невдоволення діями світових лідерів у боротьбі зі змінами клімату, на тлі саміту, що проходить. Подібні акції часто проходять під час зустрічей глав держав. Однак цього року в результаті обмежень через пандемію коронавірусу організувати їх буде складніше. Для демонстрацій схвалено лише чотири місця.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА