07:59 11.06.2021

У Луганській області оголосили в розшук 12 учасників "ЛНР", обвинувачених у злочинах проти цивільних осіб

2 хв читати
У Луганській області оголосили в розшук 12 учасників "ЛНР", обвинувачених у злочинах проти цивільних осіб

Луганська прокуратура повідомила про підозру в злочинах проти цивільних осіб 12 учасникам незаконного формування угруповання "ЛНР" і оголосила їх у розшук, повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Повідомлено про підозру 12 учасникам злочинної організації. Підозрюваним інкримінується створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, незаконне поводження з вогнепальною зброєю, викрадення людей і незаконне позбавлення їх волі, вчинення розбійного нападу, викрадення автотранспорту, створення не передбачених законом збройних формувань і порушення законів і звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2, ч.3 ст. 146, ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 187, ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Зараз підозрюваних оголошено в розшук ", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, в травні 2014 житель Луганська, перебуваючи в складі незаконного формування "козацька національна гвардія Всевеликого війська Донського ім. М.І. Платова", з метою здійснення низки тяжких і особливо тяжких злочинів, організував і очолив злочинне угруповання, до складу якого увійшли 12 осіб. Учасники злочинної організації мали автомати Калашникова, пістолети Макарова, кулемет і снайперську гвинтівку.

Зазначається, що на вчинення злочинів зловмисники виїжджали декількома машинами, що забезпечувало їх прикриття під час здійснення нападів і створювало ефект реальної загрози застосування насильства.

Повідомляється, що на початку липня 2014 учасники організації, одягнені в камуфльований одяг військового зразка, маючи при собі зброю, вчинили напад на жителя Лисичанська, заволодівши його грошима на суму 30 тис грн і автомобілем AUDI A6.

"Під час нападу учасники угруповання наносили численні удари руками, ногами і прикладами зброї по тулубу та голові потерпілого, заподіявши йому тяжких тілесних ушкоджень, один із бандитів прострелив ногу потерпілого з пістолета. Після знущань нападники затягнули потерпілого в багажне відділення автомобіля, з якого він вистрибнув під час руху. Після втечі він був госпіталізований до медичного закладу", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Крім того, підозрювані викрали і незаконно позбавили волі ще п'ятьох жителів Лисичанська та Попаснянського району, утримуючи потерпілих під озброєною охороною, змушували копати окопи і траншеї, будувати захисні барикади і фортифікаційні споруди.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА