13:12 11.06.2021

У Гуляйполі намагалися створити нелегальну міськраду та встигли обрати "мера" - СБУ

1 хв читати
У Гуляйполі намагалися створити нелегальну міськраду та встигли обрати "мера" - СБУ

Служба безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України заблокувала спробу створення нелегального псевдодержавного утворення "Гуляйпільська міська рада" в м. Гуляйполе Запорізької області, ініційоване місцевим жителем.

Як повідомляється на сайті СБУ в п'ятницю, співробітники спецслужби задокументували проведення учасниками псевдоутворення публічних заходів, де вони пропагували невизнання нинішньої української влади. Зловмисники також закликали до утворення силових груп швидкого реагування для захоплення органів влади, правоохоронних та судових структур, агітували місцевих жителів приєднуватися до "руху" через проведення масових акцій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні. Для легалізації повноважень було проведено збори, на яких обрали "міського голову" і "депутатів" фейкового органу місцевого самоврядування.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в "депутатів" і "міського голови" печатки та штампи так званих органів місцевого самоврядування, протоколи зборів активістів, комп'ютерну техніку та інші предмети й документи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА