17:12 11.06.2021

СБУ блокувала діяльність сall-центрів, які незаконно надавали комерційні послуги російським компаніям

2 хв читати
СБУ блокувала діяльність сall-центрів, які незаконно надавали комерційні послуги російським компаніям

Кіберспеціалісти Служби безпеки України припинили діяльність мережі call-центрів у Кропивницькому і Кривому Розі, організатори якої незаконно надавали віддалені послуги комерційним структурам, які офіційно зареєстровані в Російській Федерації та території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Як повідомляє прес-служба СБУ в четвер, серед клієнтів сall-центрів була і компанія "Яндекс", яка в Україні перебуває під санкціями.

"Оперативники спецслужби також встановили, що оператори call-центрів збирали інформацію про персональні дані, реквізити платіжних карток і засоби доступу до банківських рахунків, електронних грошей та електронних платіжних систем своїх українських клієнтів. Перевіряється інформація про передання бази даних замовникам із країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що співробітники спецслужби задокументували, що call-центри не були зареєстровані в Україні як суб'єкти господарської діяльності. Отже, вони ухилялися від сплати податків та обов'язкових платежів до держбюджету.

Повідомляється, що організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

"Під час обшуків в офісних приміщеннях call-центрів правоохоронці вилучили: понад 100 магнітних носіїв інформації; 120 персональних комп'ютерів із програмним забезпеченням російської компанії "Яндекс"; чотири сервери; документальні матеріали, свідоцтва та ліцензії, видані фіскальними органами РФ", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що одному з організаторів роботи call-центрів повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА