19:52 11.06.2021

Конгрес США готує законопроект, що вимагатиме від технологічних гігантів розділити операції

1 хв читати
Конгрес США готує законопроект, що вимагатиме від технологічних гігантів розділити операції

Американські конгресмени готують двопартійний законопроект, який вимагатиме від великих технологічних компаній відокремити основні платформи від решти бізнесу.

Як повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела, законопроект буде представлено вже в п'ятницю.

Інший законопроект, який також очікується в п'ятницю, торкнеться можливостей технологічних компаній щодо використання своїх платформ для просування своїх товарів на шкоду конкурентам.

Обидва законопроекти отримали підтримку представників і республіканців, і демократів, і, як очікується, до моменту, коли вони будуть оприлюднені, кількість підтримки збільшиться.

"Має стати незаконним для операторів платформ володіти або контролювати напрям бізнесу, крім самої платформи, коли таке володіння або контроль створюють непримиренний конфлікт інтересів", - ідеться в попередньому тексті законопроекту, який потрапив у розпорядження WSJ.

Остаточний текст, однак, може змінитися, пише газета.

Для того щоб законопроект був ухвалений, його має прийняти контрольована демократами Палата представників, а також Сенат, де йому необхідно отримати достатню підтримку республіканців. При тому, що республіканці висловлюють занепокоєння зростаючим впливом великих технологічних компаній, багато з них скептично ставляться до зміни антимонопольних законів.

Загалом американські законодавці розглядають п'ять законопроектів, покликаних скоротити вплив технологічних гігантів, таких як Apple Inc., Facebook Inc., Alphabet Inc. і Amazon.com Inc.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА