07:27 12.06.2021

У Києві до літнього сезону 2021 року підготували 14 пляжів

2 хв читати
У Києві до літнього сезону 2021 року підготували 14 пляжів

У Києві до літнього сезону 2021 року підготували 14 пляжів, сім із за станом на 11 червня отримали офіційні паспорти, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Сім київських пляжів станом на 11 червня отримали офіційні паспорти "Вербний", "Пуща-Водиця", "Венеція", "Дитячий", "Золотий", " Передмістна Слобідка", "Троєщина". Ще сім пляжів отримають паспорти згодом. Це викликано погодними умовами: через зливи якість води у водоймах може погіршуватися. Така ситуація є типовою не тільки для Києва, а й для інших міст", - наголошується в повідомленні.

Дев’ять пляжів для отримання міжнародної екологічної відзнаки "Блакитний прапор". Наразі очікується офіційне рішення міжнародного журі. У Програмі "Блакитний прапор" беруть участь наступні пляжі "Дитячий", "Золотий", "Пуща-Водиця", "Веселка", "Венеція". Відзнака "Блакитний прапор" дається раз на рік. Пляжі, які її отримали, вносяться в лист міжнародної туристичної організації, як рекомендовані для відвідування та відповідають 33-ти критеріям, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

Перед початком сезону штатні водолази КП "Плесо" провели обстеження дна акваторій усіх пляжів. Метою таких водолазних спусків є виявлення і усунення травмонебезпечних предметів, які зазвичай приносить плином під час весняних паводків.

На пляжах облаштували 26 рятувальних постів. Оперативні чергові та рятувальні підрозділи знаходяться на постійному чергуванні та готові до реагування. При цьому, безпосередньо на рятувальних постах в межах пляжів чергують лайфгарди "Пляжного Патруля" (близько 150 осіб).

Лайфгарди здійснюють постійне спостереження за водою, а також спільно з органами Національної поліції України стежать за громадським порядком і безпекою.

На пляжах "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця" знаходяться крісла-амфібії для купання і працює персонал, щоб допомагати громадянам з інвалідністю.

Протягом сезону в межах пляжів регулярно буде проводитися очищення піску спецтехнікою (6 одиниць) виробництва США, Італії та Іспанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА