11:23 12.06.2021

Таран: рішення США про допомогу Україні у сфері безпеки своєчасне та обґрунтоване

2 хв читати
Таран: рішення США про допомогу Україні у сфері безпеки своєчасне та обґрунтоване

Міністр оборони України Андрій Таран називає "однозначним меседжем підтримки" "своєчасне і обґрунтоване" рішення США надати другу частину допомоги Україні у сфері безпеки.

Як повідомлялося, Міноборони США затвердило другу частину допомоги Україні на суму в $150 млн за програмою "ініціатива допомоги Україні у сфері безпеки".

Таран, якого цитує управління преси та інформації Міністерства оборони України, повідомив, що ця допомога буде спрямована на проведення заходів щодо забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів і поглиблення сумісності з НАТО.

"Цей пакет допомоги спрямований на підвищення бойових спроможностей сил оборони України, управління підрозділами, елементів радіоелектронної боротьби. Йдеться про поповнення наших арсеналів протиартилерійських радарів, засобів для боротьби з безпілотниками, захищеного зв’язку, електронної боротьби і евакуації поранених із поля бою, а також підготовку та обладнання для удосконалення безпеки частин Повітряних сил Збройних Сил України", - сказав Таран.

Міністр оборони також наголосив на важливості виконання Україною заходів оборонної реформи, посилення демократичного цивільного контролю над ЗСУ в рамках "ініціативи допомоги Україні у сфері безпеки". Він нагадав, що стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США динамічно розвивається і це є запорукою зміцнення обороноздатності та практичної реалізації євроатлантичних прагнень України.

"Партнери зі США надають нам безпрецендентну підтримку у посиленні нашої обороноздатності та національної стійкості. Протягом 2014-2021 років Україна отримала від уряду США оборонну допомогу майже на 2,5 млрд. доларів. А нещодавно Комітет у закордонних справах Сенату США одностайно ухвалив законопроєкт «Про безпекове партнерство з Україною», що, після підписання у Палаті представників, Сенаті і президентом США, збільшить щорічну військову допомогу до $300 млн. Вдячний нашим американським друзям за колосальну дипломатичну, політичну, фінансову підтримку і практичні кроки щодо збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності України", - зазначив Таран.

Він також нагадав, вже 14 червня лідери держав-членів зберуться в Брюсселі для участі в саміті НАТО і наголосив, що Україна розраховує на розуміння того, що українське питання має знайти належне місце на порядку денному саміту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА