13:08 13.06.2021

Маріуполь відзначить Семиріччя звільнення святковим маршем - Аваков

2 хв читати
Маріуполь відзначить Семиріччя звільнення святковим маршем - Аваков

Святковий марш військових підрозділів відбудеться в м.Маріуполь Донецької області в неділю на честь семиріччя з дня звільнення від російських найманців, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Сьогодні наші військові підрозділи пройдуть святковим маршем Маріуполем. І люди будуть радіти святу, літу, гарному настрою! І я радітиму! Тоді, 7 років тому, було не так – було важливо сконцентруватися і перемогти, переламати гібридний натиск ворога. І я щасливий тим, що ми впоралися - зуміли, зробили! Пишаюся нашими діями тоді, пишаюся і дякую кожному, хто доклав свої сили тоді!", – написав Аваков в Facebook в неділю.

Він нагадав, що спецоперація зі звільнення Маріуполя була спланована і проведена протягом однієї доби, під час якої було ліквідовано ключові опорні точки бойовиків, знищено техніку, відновлено контроль над усіма захопленими спорудами. Ніхто з цивільних жителів Маріуполя під час проведення операції серйозно не постраждав.

"Ці події стали переломними під час того етапу російсько-української війни і перешкодою подальшій окупації України. Зараз Маріуполь - місто-красень, живе своїм мирним життям: діти ходять в садочки і школи, їхні батьки на роботу, у вихідні дні сім'ї збираються разом і проводять час, не чуючи страшних звуків пострілів або підірваних мін, вони не зустрінуть озброєних до зубів терористів дорогою додому ... дякую бійцям Нацгвардії, ЗС України! Окремо бійцям Азова, Дніпра-1, всім, хто відстояв і кожен день вже сім років захищає наш український Маріуполь", – додав Аваков.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА