19:19 13.06.2021

У Маріуполі з нагоди семиріччя визволення міста відбувся святковий парад військових і техніки

2 хв читати
У Маріуполі з нагоди семиріччя визволення міста відбувся святковий парад військових і техніки

У Маріуполі (Донецька обл.) з нагоди семиріччя звільнення міста від російських найманців 13 червня відбувся святковий парад військових і техніки, повідомила прес-служба Національної гвардії України (НГУ).

"Маршем пройшли колони військової частини 3057 Національної гвардії України, Збройних сил України, Національної поліції, Державної прикордонної служби України, курсанти, ветерани та інші представники силових органів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, участь у заходах взяли командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан, перший заступник секретаря Ради Національної безпеки і оборони (РНБО) генерал-полковник Михайло Коваль, представники відомств системи Міністерства внутрішніх справ (МВС), державні чиновники, журналісти, жителі Маріуполя.

Зазначається, що після маршу на Театральній площі відбулося урочисте нагородження захисників Маріуполя.

"Сьогодні ми вшановуємо річницю, що стала визначною не тільки для Маріуполя, але й для всієї України. Тому що якраз 7 років назад як раз в цьому прекрасному місці, відбулися події, що були наглядним прикладом показали: нашій державі не можуть диктувати умови", - заявив Балан.

Також окремо він звернувся до бійців полку "Азов", подякувавши їм за службу: "Пам'ятайте, що це ваше рідне місто і будь-який житель цього міста і регіону - це наш побратим, до якого треба ставитися як до своєї рідної дитини або як до своїх батьків".

У свою чергу, командир полку "Азов" капітан Денис Прокопенко зазначив, що "не маючи абсолютно ніякого бойового досвіду лише стрілецьку зброю та волю до перемоги українські добровольці йшли в бій за Україну".

За його словами, на той час (в 2014 році - ІФ) не йшлося про отримання письмових бойових розпоряджень з Генерального штабу, коли кожна година була на рахунку, а ситуація вимагала приймати рішення на місці і діяти рішуче.

"Вже після 6 годин проведення операції завдяки рішучим діям «Азову», НГУ та ЗСУ Маріуполь знову став Українським. Для багатьох з нас це був перший бій та перша перемога, в яких сформувалося полум’я боротьби. І ми по сьогоднішній день стоїмо на сторожі нашої держави. Маріуполь буде завжди вільним! Слава Україні!", - заявив командир полку.

У прес-службі Нацгвардії зазначили, що 13 червня 2014 року в Маріуполі була проведена активна фаза спецоперації зі звільнення міста.

"Азовці" розпочали обстріл ворожих укріпрайонів із зенітної установки, яка була закріплена на імпровізованій броньованій вантажівці. Після цього у протистояння вступили бійці, які мали завдання розгромити штаб проросійських найманців. Українські захисники, які на той момент опиралися в першу чергу та патріотизм і мотивацію, а не на переваги в оснащенні, ліквідували ключові опорні точки ворога та відновили контроль над містом", - сказано в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА