09:36 14.06.2021

Виконавчий директор УКФ Берковський не бачить кризи в роботі фонду

3 хв читати
Виконавчий директор УКФ Берковський не бачить кризи в роботі фонду

Виконавчий директор Українського культурного фонду (УКФ) Владислав Берковський заявляє, що не бачить кризи в роботі фонду.

"Не бачу кризи в УКФ. Хоч би що хтось казав. На мій погляд, сталася певна дестабілізація. Це пов'язано зі зміною керівника установи, зміною складу наглядової ради, й сама наглядова рада з об'єкта хоче перейти в статус суб'єкта. Це все наклалося й певним чином позначилося на роботі. Але я не бачу кризи в УКФ як в інституті. Люди працюють і виконують поставлені завдання", - сказав Берковський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що УКФ - молода структура, вона розвивається, і є певні етапи зростання, які можуть зумовити невеликі проблеми, але це цілком логічний процес розвитку установи.

"Якщо брати безпосередньо грантовий процес – то справді є про що поговорити. Насамперед це рішення наглядової ради, яка з об'єкта переходить у статус суб'єкта. Закон про УКФ виписаний так, що є можливість для обох варіантів. Звісно, для нашого культурного середовища вигідніше, щоб наглядова рада була об'єктом. Особливо для тих, хто набрав високі бали, пройшов певні етапи, а їх наглядова рада не взяла до розгляду", - додав виконавчий директор.

Берковський повідомив, що одним із перших кроків на новій посаді буде повернення роботи установи в нормальне русло й завершення всіх пертурбацій.

"Позиція і президента України, і Кабінету Міністрів, і міністра культури та інформаційної політики націлена на те, що установа має працювати прозоро. Я як новопризначений керівник у своїй діяльності, насамперед, бачу забезпечення прозорості для того, щоб було зрозуміло, чому ми приймаємо або не приймаємо певне рішення", - зазначив він.

Крім того, Берковський має намір провести консультації з експертним корпусом, з органами влади, із суспільством, щоб у результаті виробити єдину лінію розвитку УКФ.

Він також наголосив, що не думає, що УКФ втратив довіру.

"Тут, швидше, йдеться про те, що в середовищі є певне нерозуміння того, що відбувається. Зараз завдання пояснити, що нічого не змінюється, що ми повертаємося до роботи в стабільному режимі, повертаємося до тих інституціональних досягнень, які відбулися в установі за попередні роки, й ліквідовуємо помилки, що могли виникнути", - заявив Берковський.

Серед головних завдань на 2021 рік він назвав напрацювання стратегії фонду на подальші роки; завершення нинішніх проектів і вдале завершення конкурсної програми до святкування 30-ї річниці незалежності України.

"Також дуже важливим завданням є збереження колективу та збереження професіоналів. Тому УКФ - це насамперед люди, які тут щодня працюють", - наголосив виконавчий директор.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко призначив Берковського на посаду виконавчого директора УКФ з 14 червня.

Раніше в червні голова наглядової ради УКФ Лариса Мудрак склала повноваження.

Експерти УКФ підписали відкритого листа прем'єр-міністрові та міністрові культури з вимогою посприяти розпуску НР фонду та скасувати його рішення щодо проектів із високим рейтингом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА